Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από τις εμπορικές εντάσεις - Η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται

Bank of Japan: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από τις εμπορικές εντάσεις - Η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται
Η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας δήλωσε πως όλες οι περιοχές της χώρας αναφέρουν επέκταση ή ανάκαμψη
Τη θέση ότι οι περιφερειακές οικονομίες της Ιαπωνίας παραμένουν σε θετικό έδαφος διατύπωσε σήμερα (10/1) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, μέσω της τριμηνιαίας της έκθεσης, αναφέροντας ωστόσο ότι ορισμένες εταιρείες ανησυχούν για τον αντίκτυπο των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας.
Συγκεκριμένα, η έκθεση που εξετάζει τις περιφερειακές οικονομίες της Ιαπωνίας, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για δύο περιοχές και διατήρησε σταθερές τις εκτιμήσεις για τις υπόλοιπες επτά.
«Όλες οι περιοχές είδαν τις οικονομίες τους να επεκτείνονται ή να ανακάμπτουν, καθώς οι εξαγωγές αυξάνονται και οι ιδιωτική κατανάλωση σημειώνει επαρκή άυξηση», σχολιάζει η Bank of Japan, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένας «αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων που αναφέρει ορισμένα αποτελέσματα, όπως είναι η πτώση των παραγγελιών, από την αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις υπερπόντιες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών τριβών ΗΠΑ και Κίνας».
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος της τράπεζας, Yasuhiro Yamada, οι περισσότερες εταιρείες στη δυτική Ιαπωνία ανέφεραν περιορισμένο αντίκτυπο μέχρι στιγμής από τις εμπορικές εντάσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
«Οι χρηματιστηριακές αγορές ήταν κάπως ασταθείς», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος της BoJ στην Οζάκα, διευρκινίζοντας ότι «τα εταιρικά κέρδη, τα οποία αποτελούν τη βάση για τις κινήσεις των τιμών στις μετοχές, είναι σταθερά στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι η εγχώρια οικονομία «επεκτείνεται επαρκώς», καθώς η αύξηση στο εισόδημα των νοικοκυριών στηρίζει την κατανάλωση, ενώ δεν έκανε κάποια αναφοριά στις αβεβαιότητες που σχετίζονται με το εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω έκθεση θα αποτελέσει έναν από τους παράγοντες που θα καθορίσουν την πολιτική της τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης