Τελευταία Νέα
Speculator

Ο ρόλος Μαξίμου, Βερύκιου και «Παναγίας της Αρουραίας» στην απομάκρυνση Παπαδρόσου από τον Alpha

tags :
Ο ρόλος Μαξίμου, Βερύκιου και «Παναγίας της Αρουραίας» στην απομάκρυνση Παπαδρόσου από τον Alpha
Το παρασκήνιο και οι εξελίξεις
Η αποπομπή Παπαδρόσου από τον Alpha χθες το μεσημέρι δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία σε όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο που διαδρματίζεται τους τελευταίους μήνες στον Alpha.
Ο ίδιος ο κ. Παπαδρόσος άλλωστε μιλώντας χθες το βράδυ στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού επιβεβαίωσε ότι η αποχώρησή του από τον Alpha δεν ήταν δική του επιλογή επιβεβαιώνοντας εμμέσως την αποκάλυψη του bankingnews ότι κλήθηκε από το δικηγόρο του κ. Δημήτρη Κοντομηνά όπου του ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό.
Όλα είχαν ξεκινήσει το  περασμένο καλοκαίρι όταν ακόμα ο κ. Βασίλης Παπαδρόσος ήταν ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha και Αντιπρόεδρος ο κ. Δήμος Βερύκιος. Ο τελευταίος στις 20 Αυγούστου δημοσίευσε την περίφημη ανάρτηση όπου είχε την Παναγία και τον Ιησού Χριστό σε φωτό με κεφάλι αρουραίου αναφέροντας επί λέξη «Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την "Παναγιά την Αρουραία", προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου... Χίλιες φορές με τον «φευγάτο» Καρτερό παρά  με την φιλάργυρη αρουραία...».
Πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Βερύκιος ήθελε να στηρίξει την κυβέρνηση το φωτομοντάζ προκάλεσε σάλο με έντονη αντίδραση της εκκλησίας για να ζητήσει με καθυστέρηση συγνώμη ο κ. Βερύκιος. Εκείνη την περίοδο ο κ. Κοντομηνάς ήθελε (λόγω και των άριστων σχέσεων που έχει με την εκκλησία) να διώξει το Βερύκιο ενώ στην ίδια γραμμή ήταν και ο κ. Παπαδρόσος πράγμα που γνώριζε ο κ. Βερύκιος. Τελικά ο κ. Βερύκος παρέμεινε στη θέση του μετά από ισχυρή παρέμβαση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, του Μεγάρου Μαξίμου προς τον κ. Κοντομηνά αλλά και την εκκλησία σε συνδυασμό με τη συγνώμη που ζήτησε.
Από εκεί ξεκινά ένας υπόγειος πόλεμος υπονόμευσης από την πλευρά Βερύκιου προς τον κ. Παπαδρόσο τον οποίο τον Οκτώβριο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τον όμιλο Βαρδινογιάννη ο Κοντομηνάς απομακρύνει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου διατηρώντας τον στη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης.
Η πίεση Μαξίμου προς τον κ. Κοντομηνά δεν σταματά ενώ ο κ Βερύκιος φαίνεται να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στη διαμόρφωση κλίματος εναντίον του κ. Παπαδρόσου χρεώνοντάς του ότι είναι άνθρωπος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κοντομηνάς ο οποίος έχει πλήθος ανοικτών υποθέσεων φαίνεται ότι λίγο πριν ολοκληρωθεί η μετάβαση του καναλιού στο νέο σχήμα και έχοντας ακόμα τη διοίκηση του καναλιού και κατά συνέπεια το δικαίωμα να απομακρύνει όποιον επιθυμεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση προς τον όμιλο Βαρδινογιάννη, φαίνεται ότι έκανε τη χάρη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του Δήμου Βερύκιου.  

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης