Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε αυξήσεις ή μειώσεις των επιτοκίων - Στάση αναμονής προς το παρόν

Rosengren (Fed): Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε αυξήσεις ή μειώσεις των επιτοκίων - Στάση αναμονής προς το παρόν
Η Fed θα πρέπει να διατηρήσει προς το παρόν σταθερή τη νομισματική της πολιτική και να είναι ανοικτή σε μετατοπίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Βοστόνης, Eric Rosengren
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να διατηρήσει προς το παρόν σταθερή τη νομισματική της πολιτική και να είναι ανοικτή σε μετατοπίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω, μέχρις ότου να καταστεί σαφές εάν είναι δικαιολογημένη η απαισιοδοξία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε σήμερα (9/1/2019) ο πρόεδρος της Fed της Βοστόνης, Eric Rosengren.
Η πρόσφατη πτώση στις αγορές θα μπορούσε να προμηνύει μια μείωση της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης και, σε αυτό το σενάριο, ενδέχεται να μην χρειαστούν μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο Rosengren.
Ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε ακόμη ότι πιστεύει ότι το κλίμα των χρηματοπιστωτικών αγορών έχει γίνει «υπερβολικά απαισιόδοξο».
«Οι καταναλωτές ήταν η κινητήρια δύναμη της θετικής ανάπτυξης που παρατηρήθηκε πέρυσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε.
Όπως τόνισε ο ίδιος, η Fed μπορεί να περιμένει για μια μεγαλύτερη σαφήνεια πριν προχωρήσει σε προσαρμογή της πολιτικής της, η οποία πρέπει να εξαρτάται από τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης