Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι προβλέψεις της DoubleLine για το 2019: Διελκυστίνδα μεταξύ ομολόγων και μετοχών

Οι προβλέψεις της DoubleLine για το 2019: Διελκυστίνδα μεταξύ ομολόγων και μετοχών
Ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine, Jeffrey Gundlach, προβλέπει ότι οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων θα ζημιώσουν τις μετοχές
Την εκτίμηση ότι το 2019 θα εξακολουθήσει να είναι ένα έτος μεταβλητότητας εξέφρασε ο «βασιλιάς των ομολόγων και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, προβλέποντας διελκυστίνδα μεταξύ μετοχών και ομολόγων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα ζημιώσει τις μετοχές.
Σημειώνεται ότι ο  Gundlach είχε προβλέψει το sell off της αγοράς στο τέλος του 2018.
Ειδικότερα, στα μέσα Δεκεμβρίου είχε προβλέψει ότι ο S&P 500 θα κινηθεί χαμηλότερα -όταν είχε ήδη υποχωρήσει κατά 11% από το ενδοσυνεδριακό υψηλό όλων των εποχών- λέγοντας «είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για bear market».
Τελικά, η πρόβλεψη του επαληθεύτηκε μια εβδομάδα αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ο δείκτης εισήλθε σε περιοχή bear market.
Έκτοτε η αγορά έχει ανακάμψει με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 2% το νέο έτος, λόγω της αισιοδοξίας σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Απότομη καμπύλη αποδόσεων

Επίσης, ο Gundlach αναμένει ότι η καμπύλη αποδόσεων θα γίνει πιο απότομη το 2019, σε αντίθεση με την κοινή εκτίμηση.
Σημειώνεται ότι η Wall Street ανησυχεί για το ενδεχόμενη αντιστροφής της καμπύλης απόδοσης, κάτι που θα σήμαινε ότι αναμένεται ύφεση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης