Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο δρόμος της Ελλάδας προς τις εκλογές περνάει από την... πΓΔΜ - Ο κίνδυνος για τον Τσίπρα δεν έχει τελειώσει

Ο δρόμος της Ελλάδας προς τις εκλογές περνάει από την... πΓΔΜ - Ο κίνδυνος για τον Τσίπρα δεν έχει τελειώσει
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το ενδεχόμενο να φτάσει στην ελληνική Βουλή νωρίτερα από το αναμενόμενο, έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρεται και εκτενές άρθρο του Bloomberg με τίτλο «Γιατί ο δρόμος της Ελλάδας προς τις εκλογές περνάει από την πΓΔΜ».
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο αν και ο Ελλάδα και πΓΔΜ κινούνται προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο κίνδυνος για τον Τρίπρα δεν έχει τελειώσει.
Κι αυτό γιατί η συμφωνία θα μπορούσε να του κοστίσει την κυβέρνηση του, προκαλώντας πρόωρες εκλογές πριν τη λήξη της θητείας της τον Οκτώβριο του 2019».

Τι αναμένεται να συμβεί

Αφού η πΓΔΜ ψηφίσει υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης, το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ.
Στο δημοσίευμα σχολιάζεται και η αντίθεση των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».
«Ο Τσίπρας, πιθανότατα, θα έχει επαρκή στήριξη στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας από βουλευτές εκτός της κυβέρνησης του, καθώς κάποιοι έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.
Αλλά ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, ο οποίος επανειλημμένως απειλεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν η συμφωνία πάει στη βουλή, αναμένεται να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του.
Αυτό, πιθανότατα, να δώσει το έναυσμα για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Τσίπρα.
Ο Καμμένος έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του Τσίπρα σε αυτή την περίπτωση, παρατείνοντας την παραμονή του κυβερνώντος κόμματος στην εξουσία για λίγους μήνες.
Ωστόσο, η έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τελικά θα μπορούσε να αναγκάσει τον Τσίπρα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης