Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς αποχώρηση η Βραζιλία από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση - Δέσμευση Bolsonaro

Προς αποχώρηση η Βραζιλία από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση - Δέσμευση Bolsonaro
Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση – Το είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο πρόεδρος Bolsonaro
Τηλεγράφημα του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας καλεί τους διπλωμάτες της χώρας να ενημερώσουν τον ΟΗΕ για την αποχώρηση της Βραζιλίας από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.
Αυτό μεταδίδει η βραζιλιανική υπηρεσία του BBC, αναφέροντας πως στο τηλεγράφημα αυτό το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας διαμηνύει πως δεν έχει πρόθεση να συμμετάσχει στην παραμικρή δραστηριότητα ή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια βάσει του Συμφώνου.
Αν και δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος J. Bolsonaro είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα προχωρούσε σε αυτήν την κίνηση.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο, 164 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, υπέγραψαν στο Μαρόκο το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, μια προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να υιοθετηθεί κοινή προσέγγιση σε διεθνές επίπεδο σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.
Το κείμενο αυτό ορίζει 23 στόχους για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνεται πως το Σύμφωνο αυτό δεν υπέγραψαν αρκετές χώρες με χαρακτηριστικότερες τις ΗΠΑ και την Αυστρία, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι δεν θα το υπογράψουν διότι θεωρούν ότι επιβάλλει περιορισμούς στις εθνικές πολιτικές τους ως προς τη διαχείριση της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης