Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων - Στο 2,71% το 10ετές

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων - Στο 2,71% το 10ετές
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Ανοδικά κινούνται σήμερα (8/1/2019) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
To κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι ιδιαίτερα θετικό, καθώς μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας ανέφερε ότι οι εμπορικές συνομιλίες έχουν πάει καλά και ότι θα συνεχιστούν για τρίτη ημέρα.
Δημοσίευμα του «Dow Jones Newswires» ανέφερε, εν τω μεταξύ, ότι οι διαπραγματευτές από την Κίνα και τις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις διαφορές τους, ωστόσο επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι ακόμα έτοιμες να φτάσουν σε συμφωνία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «DJ», οι διαπραγματευτές έχουν σημειώσει πρόοδο σε θέματα όπως η αγορά αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών.
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι μια συμπληρωματική συνομιλία μεταξύ αξιωματούχων σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου αναμένεται αργότερα αυτόν τον μήνα.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στην αγορά ομολόγων άσκησαν τα στοιχεία για τα ανοίγματα θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι διολίσθησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.
Ειδικότερα, τα ανοίγματα θέσεων εργασίας μειώθηκαν στα 6,89 εκατ. τον Νοέμβριο του 2018, από 7,13 εκατ. τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες επικαλούνται ως αιτία για τη μείωση την έλλειψη ειδικευμένων υποψηφίων και όχι την απροθυμία να προχωρήσουν σε προσλήψεις.
Στη διάρκεια του Νοεμβρίου, οι προσλήψεις μειώθηκαν σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 218.000, στα 5,7 εκατ., ενώ οι απολύσεις - παραιτήσεις μειώθηκαν κατά 114.000, στα 5,5 εκατ.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για τις παραιτήσεις, προκειμένου να αναζητήσει ενδείξεις για ανοδικές πιέσεις στους μισθούς, που θα μπορούσαν να «τροφοδοτήσουν» τον πληθωρισμό.
Ο Raphael Bostic, πρόεδρος της Fed Ατλάντας, δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μόνο μία αύξηση επιτοκίων κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.
Περί τις 20:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 3 μονάδων βάσης, στο 2,71% από 2,659% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 5 μ.β. στο 2,58%, του 5ετούς ενισχύεται κατά 4,4 μ.β. στο 2,56%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 1 μ.β. στο 2,99%.

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις για τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων το 2019

Εν τω μεταξύ, σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων εντός του 2019 προχωρά η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις υποχώρησης της ανάπτυξης, οι οποίες συνδυάζονται με την αποδυνάμωση της διάθεσης αύξησης ρίσκου αλλά και τις πιο σφιχτές πιστωτικές συνθήκες».
Οι παραπάνω λόγοι είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο να μειώσει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τα κρατικά ομόλογα των 10 κορυφαίων οικονομιών της υφηλίου.
Άλλωστε οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έχουν προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την αμερικανική ανάπτυξη, η οποία θεωρούν ότι θα διαμορφωθεί φέτος το 2% έναντι 2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ για το α’ εξάμηνο 2019 την τοποθετούν στο 1,75%.
Οι αναλυτές της τράπεζας προχωρούν σε υποβαθμίσεις για τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων από 15 μονάδες βάσης χαμηλότερα για το γερμανικό 10ετές (το βλέπουν στο 0,65%) έως 50 μονάδες χαμηλότερα για το αντίστοιχο αμερικανικό (στο 3% στο τέλος του 2019).
Ακολουθούν οι νέες εκτιμήσεις της Goldman Sachs:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης