Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα συμφωνία γαλλογερμανικής συνεργασίας υπογράφουν Merkel και Macron

Νέα συμφωνία γαλλογερμανικής συνεργασίας υπογράφουν Merkel και Macron
Η υπογραφή της θα γίνει στις 22/1
Στις 22 Ιανουαρίου 2019 θα τεθούν οι νέες βάσεις για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, με Angela Merkel και Emmanuel Macron να την υπογράφουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Αυτή η συνθήκη, που θα υπογραφθεί στο Άαχεν, στη Γερμανία, «θα βασίζεται στα ιδρυτικά θεμέλια της Συνθήκης του Ελιζέ του 1963, που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ιστορική συμφιλίωση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και θα ορίζει ως νέο στόχο την αυξημένη σύγκλιση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας» διευκρινίζει η γαλλική προεδρία.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της χρονιάς μεταξύ του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τελευταία στο Άαχεν, την 10η Μαΐου με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου στον Εμανουέλ Μακρόν.
Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους και η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είχαν δεσμευτεί, πριν από έναν χρόνο, την 22α Ιανουαρίου του 2017, να υπογράψουν μια νέα συνθήκη, που θα συμπληρώνει εκείνη που υπογράφθηκε 55 χρόνια νωρίτερα.
«Η συνθήκη του Άαχεν θα ενισχύσει του ήδη στενούς δεσμούς μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας, ιδίως στους τομείς της οικονομικής πολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, του κλίματος και του περιβάλλοντος, όπως και στο θέμα της συνεργασίας μεταξύ των παραμεθόριων περιοχών και της κοινωνίας των πολιτών» σημειώνει το Ελιζέ.
«Οι δύο χώρες στοχεύουν επίσης να εμβαθύνουν την κοινή τους δέσμευση υπέρ της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών τους, στο πλαίσιο μιας Ευρώπης πιο κυρίαρχης, ενωμένης και δημοκρατικής» συμπληρώνει το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης