Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επιδείνωση στην αγορά ομολόγων - Στο 2,97% η απόδοση του 10ετούς

Ιταλία: Επιδείνωση στην αγορά ομολόγων - Στο 2,97% η απόδοση του 10ετούς
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε διάταγμα νομοθετικού περιεχομένου το οποίο περιέχει μέτρα για την ενίσχυση της Banca Carige
Πιέσεις δέχονται σήμερα (8/1/2019) τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης να κάνει πίσω και να προσφέρει στην Banca Carige πρόσβαση σε κρατικές εγγυήσεις για μελλοντικές εκδόσεις ομολογιών.
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα διάταγμα νομοθετικού περιεχομένου το οποίο περιέχει μέτρα για την ενίσχυση της Banca Carige, προσφέροντάς της πρόσβαση σε κρατικές εγγυήσεις για την έκδοση νέων αξιόγραφων και πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ιταλίας.
Η τράπεζα, η οποία πέρυσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή στήριξη από τους μετόχους της για να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, είναι πλέον σε θέση να ζητήσει επίσης πρόσβαση στο ειδικό κρατικό ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο, διευκρίνισε η ιταλική κυβέρνηση.
Περί τις 17:00, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 7 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,97%, από 2,904% στο χθεσινό κλείσιμο.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4 μ.β. στο 0,57%, ενώ του 30ετούς καταγράφει άνοδο 5 μ.β. και διαμορφώνεται στο 3,74%.
Πιέσεις στα ομόλογα φαίνεται πως άσκησαν και δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες ένα νέο ομόλογο 15ετούς διάρκειας, μέσω κοινοπραξίας με τράπεζες.
Άνοδος καταγράφεται, ωστόσο, στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, εν μέσω της γενικότερης αισιοδοξίας που έχουν πυροδοτήσει στις διεθνείς αγορές οι συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 1% στις 19.136 μονάδες.
Ωστόσο, στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με την Intesa Sanpaolo να υποχωρεί κατά 0,2%, την Banco Bpm να σημειώνει πτώση 0,9%, τη Unicredit να διαπραγματεύεται στο -0,3% και την UBI Banca να καταγράφει απώλειες 0,7%.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης