Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): O εμπορικός πόλεμος πλήττει περισσότερο την Κίνα

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): O εμπορικός πόλεμος πλήττει περισσότερο την Κίνα
Οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν την κινεζική οικονομία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross
Οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν την κινεζική οικονομία και την ικανότητα του Πεκίνου να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να αποτρέψει μια κοινωνική αναταραχή, δήλωσε σήμερα (7/1/2019) ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, καθώς συνεχίζονται οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.
Η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα είναι ένα «μεγάλο πρόβλημα δεδομένης της πολύ μεγάλης ανάγκης να δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας για να συγκρατηθούν οι κοινωνικές αναταραχές που ξεκινούν από τα μικρά χωριά», ανέφερε ο Ross στο «CNBC».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι Κινέζοι εργάτες πηγαίνουν στις πόλεις για δουλειές, δεν βρίσκουν καμία και επιστρέφουν στα σπίτια τους.
«Αυτό δημιουργεί ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα», τόνισε.
«Αυτή είναι μια πολύ δυσαρεστημένη ομάδα ανθρώπων», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ross, «η Κίνα αρχίζει να καταλαβαίνει τώρα πόσο εξαρτώμενη από την αμερικανική είναι η οικονομία της». 
Σε συνέντευξή του στο «CNBC», ο Ross εκτίμησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι πιθανό να επιτύχουν μια καλή λύση για τα ζητήματα άμεσου εμπορίου, ενώ προειδοποίησε ότι μια συμφωνία για τα θέματα διαρθρωτικών εμπορικών συναλλαγών και επιβολής θα είναι πιο δύσκολη.
Όπως δήλωσε ο Ross, οι συνομιλίες στο Πεκίνο θα βοηθήσουν να καθοριστεί εάν οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων.
«Νομίζω ότι υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να έχουμε μια λογική διευθέτηση με την οποία να μπορεί να ζήσει η Κίνα, με την οποία να μπορούμε να ζήσουμε κι εμείς και που να αντιμετωπίζει όλα τα βασικά ζητήματα.
Και για μένα αυτά τα ζητήματα αφορούν το άμεσο εμπόριο.
Αυτά είναι ίσως τα πιο εύκολα για να επιλυθούν» δήλωσε ο Ross.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης