Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία πιέζει τη Renault να δώσει στοιχεία για αποζημιώσεις στελεχών της, μέσω εταιρείας συμμετοχών

Η Γαλλία πιέζει τη Renault να δώσει στοιχεία για αποζημιώσεις στελεχών της, μέσω εταιρείας συμμετοχών
«Θέλω να μάθω σε ποιον είχαν γίνει αυτές οι πληρωμές», διαμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Η γαλλική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στην Renault να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε ανώτερα στελέχη της μέσω μιας ολλανδικής εταιρείας συμμετοχών που ανήκει από κοινού στον εταίρο της, τη Nissan όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Ο Le Maire υπέβαλε το αίτημα, αφού η γαλλική συνδικαλιστική ένωση CGT Trade Union εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη μέσω της ολλανδικής επιχείρησης Renault-Nissan BVB της κοινοπραξίας και ζήτησε περισσότερη διαφάνεια από την κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων.
Η εταιρική διακυβέρνηση εντός της συνεργασίας των δύο μεγάλων εταιρειών, βρέθηκε στοι επίκεντρο, αφού οι ιαπωνικές αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρό της Carlos Ghosn στα μέσα Νοεμβρίου 2018 για υποψίες ότι απέκρυπτε τα έσοδά του στη Nissan.
«Θέλω να μάθω σε ποιον είχαν γίνει αυτές οι πληρωμές, αν είχαν δηλωθεί και κατά πόσο ... το διοικητικό συμβούλιο της Renault το γνώριζε», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του π Le Maire.
Η υπόθεση Ghosn, που πυροδότησε μια εσωτερική έρευνα της Nissan, έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία, επηρέασε τους δεσμούς της ιαπωνικής εταιρείας με τη Renault και προκάλεσε  περίπλοκες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και της Γαλλίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης