Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα - Η πτώση της κυβέρνησης θα είναι εκκωφαντική

Αυγενάκης (ΝΔ): Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα - Η πτώση της κυβέρνησης θα είναι εκκωφαντική
"Αν θέλει ο κ. Καμμένος να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών έχει μια και μόνο επιλογή, να  αποσύρει εδώ και τώρα τους βουλευτές του ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα", τονίζει ο Λ. Αυγενάκης
«Η αποχώρηση του Καμμένου και των υπουργών του -όταν και αν αυτή γίνει- από την κυβέρνηση, δημιουργεί νέα δεδομένα», τονίζει  ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης,  σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά».
Ερωτηθείς αν οι  εκλογές θα είναι συνάρτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, απαντά πως «υπάρχει αναμφισβήτητα ένας συσχετισμός, ωστόσο κι αν ακόμη δεν κάνει ο κ. Τσίπρας εθνικές εκλογές την άνοιξη, δεν μπορεί να αναβάλει ούτε τις αυτοδιοικητικές, ούτε βέβαια τις ευρωεκλογές.
Κάλπες θα στηθούν και σε αυτές οι πολίτες θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει. Θα του προτείναμε μέχρι τότε να κυκλοφορούσε για λίγο στο δρόμο και να άκουγε τον κόσμο. Θα ήταν, αν μη τι άλλο, πιο συγκρατημένος και ίσως και λιγότερο αλαζόνας. Αποτελεί παρελθόν για τους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή».
Σχετικά με το αν θα καταθέσει ή όχι πρόταση μομφής η ΝΔ, σημειώνει ότι στο τραπέζι είναι  «όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά όπλα που έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση» και υπενθυμίζει ότι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας και έδωσε την ευκαιρία να σταματήσει η Συμφωνία των Πρεσπών πριν καν υπογραφεί.
«Αν θέλει ο κ. Καμμένος -που εξειδικεύεται σε ψευτολεονταρισμούς, κωλοτούμπες και υπεκφυγές- να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών έχει μια και μόνο επιλογή.
Να αποσύρει εδώ και τώρα τους βουλευτές του ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», συμπληρώνει.
Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι «σκευωρία σίγουρα υπάρχει με στόχο την εξόντωση των αντιπάλων» και σημειώνει ότι «μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι κατηγορίες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον τότε υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη καθώς και άλλες προσωπικότητες που είχαν στοχοποιηθεί, συντονισμένα από την κυβέρνηση».
«Είναι πλέον γνωστό πως αυτή η κυβέρνηση όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε πολιτικό επίπεδο τους αντιπάλους της, επιστρατεύει τις προσφιλείς σε αυτή σταλινικές μεθόδους λασπολογίας και κατασυκοφάντησης.
Είναι πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν.
Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές επειδή δεν λειτουργούν καθ΄ υπαγόρευση του, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει.
Πλέον όταν ακούμε Πολάκης ξέρουμε όλοι ότι είναι καθρέφτης του κ. Τσίπρα.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δικάζει, να καταδικάζει και ταυτόχρονα να καταγγέλλει τη Δικαιοσύνη επειδή δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, «το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό απειλή. Και είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Περαιτέρω, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος μίλησε για καταστροφική πολιτική από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως «το σενάριο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται.
Η ΝΔ θα καταγράψει πολύ μεγάλο ποσοστό και μια καθαρή νίκη.
Ωστόσο, εμείς δεν μένουμε σε δηλώσεις επιμέρους στελεχών άλλων κομμάτων».
Τέλος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα τυχόν φαινόμενα αντάρτικων ψηφοδελτίων, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει πως «η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια μάχη που σε πολλές περιπτώσεις έχει πολιτικά χαρακτηριστικά» και «σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες ο στόχος μας είναι να μην πέσει καμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι και οι 13 περιφέρειες «γαλάζιες».
 Κι αυτό διότι οι περιφέρειες είναι βραχίονας ανάπτυξης και πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία με το κεντρικό κράτος».
 «Πρέπει και επιβάλλεται να δουλέψουμε όλοι μας για τη μεγάλη νίκη και την επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα και θα το καταφέρουμε.
Σταθερότητα, ρεαλισμό, μέθοδο και σχέδιο», καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης