Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις στο Παρίσι ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τα «Κίτρινα Γιλέκα» - Στο στόχαστρο το AFP

Συγκρούσεις στο Παρίσι ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τα «Κίτρινα Γιλέκα» - Στο στόχαστρο το AFP
Οι πρώτες αψιμαχίες στο Παρίσι ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές
(UPD) Οι πρώτες συγκρούσεις έχουν αρχίσει να σημειώνονται στο Παρίσι σήμερα (5/1/2019) ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές με τα «Κίτρινα Γιλέκα», που έως εκείνη τη στιγμή διαδήλωναν ειρηνικά στην «8η Πράξη» της κινητοποίησής τους, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Στις όχθες του Σηκουάνα και στο ύψος του Δημαρχείου, οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, ενώ έσπευσαν να τις συνδράμουν και οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες CRS.
Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά την πρώτη κινητοποίηση των «Κίτρινων Γιλέκων» για τη νέα χρονιά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.
Στην πόλη Ρουέν, όπου διαδήλωσαν περί τα 1.000-1.5000 "Γιλέκα", ένας άνθρωπος δέχθηκε αμυντική σφαίρα στο κεφάλι από τις δυνάμεις της τάξης, ενώ τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δύο οδοφράγματα, με κάδους και άλλα υλικά, είχαν στηθεί στην κεντρική αρτηρία της πόλης και ένα από αυτά πυρπολήθηκε.
Στο Μπορντώ, πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου. Δύο τεθωρακισμένα οχήματα και δύο αντλίες της αστυνομίας βρίσκονταν παρατεταγμένα μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Και σε αυτήν την πόλη οι διαδηλώσεις κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Σχεδόν σε όλη τη Γαλλία, διοργανώθηκαν πορείες των "Κίτρινων Γιλέκων", που αγνοώντας τις κυβερνητικές παραχωρήσεις, συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες με συνθήματα όπως "Macron Παραιτήσου" και "Στοπ στην δημοσιονομική αδικία", στην πρώτη αυτή πράξη διαμαρτυρίας για το 2019.

Στο στόχαστρο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) μπήκαν στο στόχαστρο των «Κίτρινων Γιλέκων» καθώς περισσότερα από 1000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα έξω από την έδρα του Πρακτορείου στο Παρίσι, με συνθήματα εχθρικά προς τα μέσα ενημέρωσης.
Προερχόμενοι από τα Ηλύσια Πεδία, όπου όλες αυτές τις εβδομάδες αποτελεί το σημείο συνάντησης των διαδηλωτών, τα «Κίτρινα Γιλέκα» σταμάτησαν μπροστά στην έδρα του AFP, στην πλατεία του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι κι επιδόθηκαν σε κάθε είδους αποδοκιμαστικές χειρονομίες και κατηγορίες κατά των ΜΜΕ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης