Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά στον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους

Σπίρτζης: Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά στον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους
Επιστροφή των 89 επιβατών από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, με έκτακτη πτήση, που ναύλωσε το Υπουργείο Μεταφορών
«Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, με αφορμή την επιστροφή των 89 επιβατών από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, με έκτακτη πτήση που ναύλωσε το υπουργείο.
Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του υπουργού, Χρ. Σπίρτζη, ναυλώθηκε αεροσκάφος της Αεροπορικής Εταιρείας Aegean για να πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι  έκτακτη πτήση με προορισμό το Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, προκειμένου να επιβιβάσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα τους 89 επιβάτες της πτήσης RYR8582 της Αεροπορικής Εταιρείας Ryanair, που δεν μπόρεσε να προσγειωθεί χθες (4/1)  στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η πτήση της επιστροφής των 89 επιβατών με προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 μ.μ. από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας προς τα αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261/2004 το εν λόγω περιστατικό χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική  περίπτωση»  και τη φροντίδα των επιβατών έχει η υπεύθυνη κάθε φορά Αεροπορική Εταιρεία.
«Η Αεροπορική Εταιρεία Ryanair, επέλεξε με δική της ευθύνη, στην περίπτωση που κατά τη διαδικασία της προσγείωσης επισυμβεί οποιαδήποτε εμπλοκή προβλεπόταν ως πρώτο εναλλακτικό αεροδρόμιο αυτό της Τιμισοάρας, ενώ ως δεύτερο εναλλακτικό Αεροδρόμιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.
Είναι προφανές ότι η επιλογή της εταιρείας να δηλώσει το αεροδρόμιο της Τιμισοάρας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό των επιβατών, αντί για ένα από τα δεκάδες αεροδρόμια της Ελλάδας και αρκετά σε μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην πολιτική προτεραιότητας χαμηλού κόστους της αεροπορικής εταιρείας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον εκπρόσωπο επίγειας εξυπηρέτησης της Αεροπορικής Εταιρείας Ryanair, στο αεροσκάφος επέβαιναν 182 ενήλικες και δύο παιδιά.
Οι 88 επιβάτες μεταφέρονται  στην Ελλάδα με πούλμαν, οι 89 επιβάτες θα ταξιδέψουν με την έκτακτη πτήση της Aegean  και οι υπόλοιποι 7 επιβάτες πιθανότατα κανόνισαν την μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ανακοίνωσή του  «ευχαριστεί θερμά την Αεροπορική Εταιρεία Aegean που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά της Πολιτικής Ηγεσίας για τη δρομολόγηση έκτακτης πτήσης, που θέτει οριστικό τέλος στην περαιτέρω ταλαιπωρία των πολιτών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης