Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφές μήνυμα από Γερμανία σε Ελλάδα: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει - Στις 10-11/1 στην Αθήνα η Merkel

Σαφές μήνυμα από Γερμανία σε Ελλάδα: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει - Στις 10-11/1 στην Αθήνα η Merkel
Το Βερολίνο αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συζήτησης περί γερμανικών αποζημιώσεων στις επαφές της Merkel στη Αθήνα
Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε η γερμανική καγκελαρία με αφορμή την επίσκεψη της Angela Merkel στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10 και 11 Ιανουαρίου του 2019.
«Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί» δήλωσε σήμερα (4/1/2018) η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, ερωτηθείσα εάν το θέμα θα συζητηθεί στις επαφές που θα έχει η Merkel με τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου περιλαμβάνεται η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στη συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο.
Σύμφωνα με το Βερολίνο, επί τάπητος θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις αλλά και ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.
Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας υποστηρίξε «δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί.
Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».
Επίσης, η Merkel θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εξάλλου, η Merkel θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης