Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis
Σφοδρές επικρίσεις στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis
Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης στρέφει σύσσωμη η αντιπολίτευση, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, τις καταγγελίες Μανιαδάκη και την κόντρα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Παύλο Πολάκη. 

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής η υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών

Παρέμβαση στα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με την υψηλών τόνων αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας αλλά και για τις καταγγελίες του Ν. Μανιαδάκη όσον αφορά την υπόθεση της Novartis έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η απάντηση από το Μαξίμου δεν άργησε να έρθει.
«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.
Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει.
Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα  Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.  
Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας.
Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν.
Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εν τω μεταξύ, ο κ.Μητσοτάκης ανήρτησε μήνυμα στο twitter γραμμένο στα αγγλικά.
«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα απειλείται.
Οι εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis απειλούνται δημόσια από τον ανώτατο υπουργό.
Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Κουφοντίνας, στην 6η του άδεια, κάνει την βόλτα του στην Αθήνα.
Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

ΚΙΝΑΛ: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας

Ο Παύλος Χρηστίδης εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει πως η Φώφη Γεννηματά «έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο».
«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν» καταγγέλλει και συμπληρώνει ότι: «Η Παράταξή μας έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά».
«Είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται a la carte. Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους.Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους», αναφέρει ακόμη ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ και στέλνει μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας:
«Σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της».

Ποτάμι: Καταγγελίες που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα

«Oι καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis περί εκβιασμού του, προκειμένου να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, είναι σοκαριστικές» αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει ότι: «Παραπέμπουν στις χειρότερες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων».
«Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ερευνήσουν και να απαντήσουν.
Εαν οι καταγγελίες αληθεύουν τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα», τ

Ένωση Κεντρώων: Σε μια Δημοκρατία ή πιστεύεις στην Δικαιοσύνη ή τα γκρεμίζεις όλα

Να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ η Ένωση Κεντρών, με ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη σχετικά με την υπόθεση Novartis.
«Οι παρεμβάσεις είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την ΝΔ προφανώς γίνονται με σκοπό να εκφοβίσουν και να εμποδίσουν τους αρμόδιους εισαγγελείς να επιτελέσουν το έργο τους» σημειώνει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει: «Σε μια Δημοκρατία ή πιστεύεις στην Δικαιοσύνη ή τα γκρεμίζεις όλα».

KKE: Tραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Ο τραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπου όσοι τους χαρακτήριζαν "ήρωες" (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), τώρα τους αποδοκιμάζουν κι εκείνοι που τους αφόριζαν (βλέπε ΝΔ), τώρα τους υιοθετούν, επιβεβαιώνει την ανάγκη επωνυμίας τους που το ΚΚΕ είχε τονίσει απ' την πρώτη στιγμή» υπογραμμίζει σχόλιο του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της σήψης ενός συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου η υγεία και το φάρμακο είναι πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, ενώ την ίδια στιγμή διάφοροι κρατικοί παράγοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνήσεις και εταιρίες μειώνοντας τις κοινωνικές δημόσιες παροχές υγείας και διασφαλίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων» προσθέτει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο σχόλιό του ότι «αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και απ' αυτό εκτρέφονται υποθέσεις τύπου Novartis, οι οποίες αναζωπυρώνονται κάθε φορά, όποτε αυτό βολεύει τις ανάγκες της κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης