Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας (ΤτΕ) κατασκευάζει φανταστικές ιστορίες για να προκαταλάβει μελλοντικά γεγονότα - Διαψεύδει ο Λιάκος

Ο Στουρνάρας (ΤτΕ) κατασκευάζει φανταστικές ιστορίες για να προκαταλάβει μελλοντικά γεγονότα - Διαψεύδει ο Λιάκος
Λιάκος: Ευφάνταστα σενάρια τα περί ενημέρωσης Στουρνάρα για στοχοποίηση από Παπαγγελόπουλο
(upd) Μυθοπλασίες για να δικαιολογήσει μελλοντικές εξελίξεις ή εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις κατασκευάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ένα μέλος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, του αποκάλυψε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το έχει στοχοποιήσει εδώ και καιρό, καταγγελία την οποία διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Λιάκος.
Όμως η πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα σε συνδυασμό με το παρελθόν του τον αφήνουν έκθετο σε πολλές υποθέσεις.
Το τελευταίο διάστημα είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μάλιστα, η αντικατάσταση θα γινόταν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας καθότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη αρχή, υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα κεντρικός τραπεζίτης χωρίς ουσιώδη αιτιολόγηση.
Όμως οι διαρροές που κάνει ο ίδιος ο Στουρνάρας, ότι δηλαδή ο Παπαγγελόπουλος τον έχει στοχοποιήσει, αποτελούν σκόπιμες τακτικές παραπλάνησης, εμπεριέχουν δόλο και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι ο ίδιος βάλλεται από την κυβέρνηση.
Ο Στουρνάρας κατασκευάζει ιστορίες για να δικαιολογήσει τυχόν μελλοντικές εξελίξεις που αφορούν το πρόσωπό του.
Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί άνθρωπο του Μαξίμου, τον Δ. Λιάκο, ότι τον προειδοποίησε για τις ενέργειες του Παπαγγελόπουλου, ώστε να στοχοποιηθεί στην υπόθεση Novartis.
Προφανώς η υπόθεση Novartis λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς αν και ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων κατήγγειλε ότι δέχτηκε πιέσεις για να κατονομάσει τον Στουρνάρα (δείτε εδώ), αλλά και τους Γεωργιάδη και Σαμαρά, για εμπλοκή, η  άσκηση ποινικής δίωξης για σοβαρότατο κακουργηματικού βαθμού αδίκημα που αφορά διακίνηση παράνομων χρημάτων σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα, φαίνεται να ήταν δρομολογημένη από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Λιάκος: Ευφάνταστα σενάρια τα περί ενημέρωσης Στουρνάρα για στοχοποίηση από Παπαγγελόπουλο 

«Το σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας εμπεριέχει ευφάνταστα σενάρια και ως εκ τούτου δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού», τονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πιο συγκεκριμένα με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιάκος διαψεύδει κατηγορηματικά ως «ευφάνταστα σενάρια» το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ότι «πριν από δύο μήνες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ο Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει την ενοχοποίησή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης