Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Ρωσία: Την ανάγκη διατήρησης των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία υπογράμμισε ο Macron στον Putin

Γαλλία - Ρωσία: Την ανάγκη διατήρησης των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία υπογράμμισε ο Macron στον Putin
Την ανάγκη ολοκλήρωσης του πολέμου στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, υπογράμμισε εκ νέου ο Emmanuel Macron στον Vladimir Putin
Την ανάγκη ολοκλήρωσης του πολέμου στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και διατήρησης των δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, υπογράμμισε εκ νέου σήμερα (2/1/2019) ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, στον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
«Αυτή η μάχη δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται στο πεδίο στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού», τόνισε ο Macron στον Putin σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε δύο εβδομάδες μετά την αιφνίδια απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να αποσύρει περίπου 2.000 αμερικανικά στρατεύματα που είχαν σταθμεύσει στη Συρία επί σχεδόν 8 χρόνια, μετά την έναρξη του πολέμου.
Στον Ρώσο πρόεδρο, ο Macron «υπογράμμισε την ανάγκη για αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω αποσταθεροποίησης που πιθανόν να είναι προς το συμφέρον των τζιχαντιστών», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
«Παράλληλα τόνισε την ανάγκη (...)να διατηρηθούν οι συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, δεδομένης της συνεχιζόμενης αφοσίωσής τους στον πόλεμο ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία».
Επιβεβαιώνοντας τη σημασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους υπογράμμισε «την επείγουσα ανάγκη για όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να επιτρέψουν μια αξιόπιστη συνταγματική διαδικασία και τη διεξαγωγή ελεύθερων και αμερόληπτων εκλογών» υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης