Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ανάκαμψη για τις τιμές του πετρελαίου - «Άλμα» άνω του 3% για το αργό, στα 47 δολ. ανά βαρέλι

Ισχυρή ανάκαμψη για τις τιμές του πετρελαίου - «Άλμα» άνω του 3% για το αργό, στα 47 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρή ανάκαμψη άνω του 3% καταγράφει το πετρέλαιο
Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφει την τελευταία ώρα το πετρέλαιο, με τις τιμές του αργού να γυρίζουν σε θετικό έδαφος μετά τις απώλειες άνω του 1 δολαρίου που κατέγραφαν νωρίτερα, εν μέσω της αύξησης της παραγωγής από μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς και των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, περί τις 18:45, η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε «άλμα» 3,5% στα 47 δολ. ανά βαρέλι, ανακάμπτοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 44,4 δολ.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 3,2% στα 55,5 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στα 52,5 δολ.
Ενώ δεν υπήρξε κάποιος άμεσος καταλύτης για αυτήν την εκπληκτική ανάκαμψη των τιμών - ορισμένοι επικαλούνται τη μείωση των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια, στα 7,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα, χάρη στις χαμηλότερες ροές προς τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Πάντως, η «εκτίναξη» των τιμών του πετρελαίου βοήθησε στο «μάζεμα» των απωλειών στη Wall Street.
Το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν φαίνεται να βελτιώνεται τη νέα χρονιά, στη σκιά της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, του φόβου για επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, της ανόδου στα αμερικανικά επιτόκια και της πολιτικής αστάθειας.
Το επενδυτικό κλίμα διεθνώς πλήττουν σημερινά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα, που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε 19 μήνες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Caixin/Markit PMI Δεκεμβρίου υποχώρησε στις 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 50,2 μονάδες τον Νοέμβριο του 2018.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στις μετοχές ασκούν οι επίμονες ανησυχίες γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο.
Δημοσίευμα των «The New York Times» ανέφεραν ότι ο Αμερικανός εκπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, έχει πει σε συνεργάτες του ότι θέλει να εμποδίσει τον πρόεδρο Donald Trump από το να δεχτεί «κενές υποσχέσεις» από την Κίνα στο εμπορικό «μέτωπο».
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Lighthizer έχει προειδοποιήσει τον Trump ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετοι δασμοί προκειμένου να εξασφαλίσουν σημαντικές παραχωρήσεις από τους Κινέζους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης