Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσίευμα της Daily Mail «καίει» τον Juncker για χλιδάτα ταξίδια - Η απάντηση της Κομισιόν

Δημοσίευμα της Daily Mail «καίει» τον Juncker για χλιδάτα ταξίδια - Η απάντηση της Κομισιόν
Την απάντησή της στο δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail» που «καίει» τον Jean-Claude Juncer για χλιδάτα επαγγελματικά ταξίδια δίνει η Κομισιόν
Την απάντησή της στο δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail» που «καίει» τον πρόεδρό της, Jean-Claude Juncer, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την αναδημοσίευσή του από ελληνικά μέσα.



«Ορισμένα ελληνικά μέσα αναπαράγουν άρθρο της «Daily Mail» με αναφορά στον Πρόεδρο Juncker.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τη βρετανική εφημερίδα, παραλείπουν να παραθέσουν την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία και επισυνάπτουμε με ευχές για... ...Καλή Χρονιά!», αναφέρει με σημερινή (1/1/2019) της ανάρτηση η Κομισιόν και παραθέτει την απάντηση:


Τι λέει το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της «Daily Mail», ο πρόεδρος της Κομισιόν πραγματοποίησε σχεδόν τα μισά επαγγελματικά του ταξίδια με άνεση και πολυτέλεια, καθώς επέλεξε τη μίσθωση ιδιωτικού τζετ, που είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί το ταμείο της Κομισιόν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Juncker chartered private jets for 21 out of 43 official trips between January and November
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, φέρνοντας στο «φως» επίσημα στοιχεία, η Κομισιόν επιβάλει – τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους – τα ιδιωτικά τζετ να χρησιμοποιούνται από τους αξιωματούχους μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις.
Παρ’ όλ’ αυτά, ο Juncker φέρεται ότι – τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις που χρειάστηκε να ταξιδέψει αεροπορικώς – δεν βρήκε εισιτήριο και χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη σε 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου, χρεώνοντας γι’ αυτά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ταμείο της Επιτροπής.
Ενδεικτικά, το κόστος για ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής στην Τυνησία του προέδρου της Κομισιόν κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους 36.523 ευρώ.
Tο πιο ακριβό ταξίδι του προέδρου της Κομισιόν με ιδιωτικό τζετ ήταν η επίσκεψη του στην Μαδρίτη για μια διάλεξη και συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε, όπου το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 7.458 ευρώ.
Επιπλέον, χρησιμοποίησε έξι φορές ιδιωτικό αεροσκάφος για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις στη Γερμανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης