Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιες είναι οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες για εθνικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα; - 22 Σεπτεμβρίου ή 6 Οκτωβρίου 2019

Ποιες είναι οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες για εθνικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα; - 22 Σεπτεμβρίου ή 6 Οκτωβρίου 2019
Με βάση κάποιες πληροφορίες οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εθνικών βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι 22 Σεπτεμβρίου ή 6 Οκτωβρίου 2019
Ποιες είναι οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην Ελλάδα;
Σημαίνων πολιτικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews τόνισε τα εξής ενδιαφέροντα:
«Εάν παρατηρήσουμε την ρητορική βασικών στελεχών της κυβέρνησης εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν έχουν καμία βιασύνη για τις εκλογές.
Ενώ η αντιπολίτευση και ειδικά η ΝΔ υποστηρίζουν ότι όσο μένει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα φθείρονται, στην κυβέρνηση πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο όσο παραμένουν τόσο θα καταφέρουν να κλείσουν την ψαλίδα.
Σε πραγματικούς όρους η διαφορά μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 8% με 9% όσο θα είναι το ποσοστό που θα λάβει και η Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα.
Το βασικό ερώτημα είναι πότε θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα;
Οι δύο πιθανότητες ημερομηνίες δεν είναι τον Μάρτιο ή Μάιο αλλά στις 22 Σεπτεμβρίου ή στις 6 Οκτωβρίου 2019.
Με βάση κάποιες πληροφορίες – οι οποίες τελούν υπό αίρεση προφανώς – οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εθνικών βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι 22 Σεπτεμβρίου ή 6 Οκτωβρίου 2019, στο τέλος της 4ετίας όχι νωρίτερα.
Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την συμφωνία των Πρεσπών.
Η συμφωνία για το Μακεδονικό αν και καταδικάζεται από την πλειοψηφία της κοινωνίας θα περάσει και η ΝΔ η επόμενη κυβέρνηση θα την αποδεχθεί, δεν θα επιχειρήσει να αλλάξει τίποτε.
Στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας γνωρίζουν ότι θα υποστούν ήττα αλλά θα την διαχειριστούν είναι καλοί στην προπαγάνδα.
Ωστόσο ο Τσίπρας θα εμφανιστεί π.χ. στις ευρωεκλογές ως το αντίπαλον δέος των εθνικιστών της Ευρώπης και με κάτι τέτοια επιχειρήματα θα κερδίσει χρόνο…ώστε κάποια στιγμή τον Ιούνιο του 2019 να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών»
Με βάση την προσέγγιση αυτή οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της 4ετίας, ο Τσίπρας θα επικαλεστεί ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά το μνημόνιο που εξαντλεί την 4ετία, αυτό θα είναι αλήθεια αλλά προφανώς δεν είναι συνταγματικά τα κίνητρα του Τσίπρα αλλά στόχος του η διατήρηση όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία.
Επίσης μπορεί οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση με την έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, διαφωνούν στο Μακεδονικό, σε όλα τα άλλα συμφωνούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης