Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 3 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη Wall Street το 2019: Χαμηλά εταιρικά κέρδη, οικονομική επιβράδυνση και πολιτική αστάθεια

Οι 3 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη Wall Street το 2019: Χαμηλά εταιρικά κέρδη, οικονομική επιβράδυνση και πολιτική αστάθεια
Το 2018, η Wall Street χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα 
Έπειτα από ένα έτος μεταβλητότητας, όπως το 2018, το να προβλέψει κάποιος πως θα κινηθεί το αμερικανικό χρηματιστήριο το 2019, είναι ακατόρθωτο.
Σύμφωνα με το CNN, οι επενδυτές έχουν κάποιος λόγους για να είναι αισιόδοξοι το 2019: η οικονομια παραμένει σχετικά ισχυρή, τα θεμελιώδη των εταιρειών φαίνεται να έχουν ανακάμψει και οι μετοχές είναι υποτιμημένες σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη τους.
Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα, η ενίσχυση του προστατευτισμού, η hawkish Fed, τα χαμηλά εταιρικά κέρδη και η επιβραδυνόμενη οικονομική ανάπτυξη έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές.
Το CNN παρουσιάζει τους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους για τη Wall Street το 2019:

1. Χαμηλά εταιρικά κέρδη

Τα εταιρικά κέρδη είναι ένας απο τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τις αγορές.
Οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι τα κέρδη για το 2019 θα ενισχυθούν κατά πολύ λιγότερο από ό,τι συνέβη το 2018.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα εταιρικά κέρδη ενισχύθηκε κατά 23% το 2018, λόγω των φορολογικών περικοπών στις αρχές του έτους.

2. Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν «βλέπουν» ύφεση.
Αυτό από μόνο του, έχει κάνει κάποιους αναλυτές της αγοράς να αναρωτιούνται γιατί οι μετοχές έχουν υποχωρήσει τοσο πολύ τους τους τελευταίους μήνες.
«Μόλις η αγορά διαπιστώσει ότι η ύφεση δεν είναι επικείμενη, θα βρει ένα κατώτατο σημείο και σιγά-σιγά θα αρχίσει να ανακάμπτει σε υψηλά όλων των εποχών» δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.
Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, τςης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, απειλείται.

3. Πολιτική αστάθεια

Η δυσλειτουργία στην Ουάσινγκτον και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το Brexit, ενώ το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης πιθανότατα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομία στο εγγύς μέλλον, αλλά έχει απασχολήσει τους επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται ότι το αδιέξοδο μπορεί να προδίδει κακά νέα για τον καθορισμό του νέου οριου για το χρέος.
Οι Αμερικανοί βουλευτές πρέπει να περάσουν έναν νόμο, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να συνεχίσει να δανείζεται χωρίς περιορισμούς.
Αν αποτύχουν, η κυβέρνηση θα κηρύξει default, κάτι που θα αποτελέσει το έναυσμα για τις υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.
Την ίδια στιγμή, οι συνεχιζόμενες απειλές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για τον επικεφαλής της Fed δεν φαίνεται να υποχωρούν.
Οι επενδυτές μπορεί να μην αγαπούν την hawkish πολιτική του προέδρου της Fed, Jerome Powell, αλλά είναι υπέρ της συνέπειας και οι απειλές για αλλαγή στη Fed στη μέση της θητείας του, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αγορές σε χάος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης