Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Έτοιμη για αντίποινα η ΕΕ εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων

Malmstrom (Κομισιόν): Έτοιμη για αντίποινα η ΕΕ εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ τόνισε ότι η κλίμακα της αντίποινας θα εξαρτηθεί από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Ευρώπη
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει μία λίστα αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί διατύπωσε σήμερα (31/12) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Presse-Agentur, η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμα καμία ένδειξη αναφορικά με το εάν η Ουάσιγκτον θα επιβάλει τους δασμούς, καθώς και το πότε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.
«Σε περίπτωση που επιβληθούν, ετοιμάζουμε μία λίστα με αμερικανικά προϊόντα, για την παράδοση των οποίων θα εισάγονται δασμοί αντιστάθμισης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Malmstrom.
Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο εισάγονται στις ΗΠΑ οχήματα και εξαρτήματα αυτοκινήτων αξίας μεγαλύτερης των 50 δισ. ευρώ.
«Η κλίμακα της αντίποινας θα εξαρτηθεί από τις ζημίες που προκλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συμβαδίζει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», καταλήγει η Ευρωπαία Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης