Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η Kramp-Karrenbauer με 45% ξεπερνά σε δημοφιλία τη Merkel που συγκεντρώνει 40%

Γερμανία: Η Kramp-Karrenbauer με 45% ξεπερνά σε δημοφιλία τη Merkel που συγκεντρώνει 40%
Η Kramp-Karrenbauer είναι το νέο σημαντικό πρόσωπο στη γερμανική πολιτική σκηνή
Επικρατεί σε δημοφιλία της καγκελαρίου Angela Merkel η νέα ηγέτιδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα (30/12).
Έρευνα της Emnid για την εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag καταδεικνύει ότι, η Kramp-Karrenbauer συγκεντρώνει το 45%, έναντι 40% της Merkel των απαντήσεων στο ερώτημα, ποιος πολιτικός θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη Γερμανία το 2019.
Η Kramp-Karrenbauer, πέτυχε μια δύσκολη εσωκομματική νίκη επί του Friedrich Merz, σε εκλογική αναμέτρηση νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2018  για τη νέα ηγεσία του CDU.
Η νίκη της αυτή την έθεσε σε θέση διαδοχής της Merkel στην καγκελαρία.
Σύμφωνα με την  ίδια δημοσκόπηση, το 33% των ερωτηθέντων θα ήθελε τον Merz να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στα πολιτικά πράγματα το 2019.
Ο Merz, ο οποίος επέστρεψε μετά από μια δεκαετία στην «πολιτική έρημο» για να διεκδικήσει την ηγεσία του CDU, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πολιτική και θα μπορούσε ακόμη και να υπηρετήσει ως υπουργός, σημειώνει το Reuters.
Η Merkel, καγκελάριος της Γερμανίας τα τελευταία 13 χρόνια, αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2018 να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και αφού το CDU υπέστη συνεχόμενες ήττες σε περιφερειακές εκλογές.
Έρευνα της YouGov, έδειξε ότι το 43% των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος η Merkel μέχρι το τέλος αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021, ενώ το 38% θα ήθελε να αποχωρήσει πριν από την εκπνοή της θητείας της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης