Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει «ανήσυχη» για την πορεία των συνομιλιών
Την έντονη ανησυχία της Μόσχας αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη εξέφρασε σήμερα (28/12) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον ομόλογό του από την Ιορδανία, Ayman al-Safadi.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «πιστεύουμε πως είναι θεμελιώδους σημασίας να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό η διάσωση των θεμελίων για την επίλυση του ζητήματος, η οποία θα περιλαμβάνει το κουαρτέτο των διεθνών διαμεσολαβητών και των εκρποσώπων του Αραβικού Συνδέσμου».
Παράλληλα, ο κ. Lavrov εξέφρασε και την ανησυχία του Κρεμλίνου όσον αφορμα τη διχοτόμηση ανάμεσα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, «μεταξύ Φατάχ και Χαμάς».
Σημειώνεται ότι σε ξεχωριστές δηλώσεις που δημοσίευσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Sergey Lavrov χαρκατήρισε ως «αντιπαραγωγική» την «άρνηση» των δυτικών κρατών να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας και στη διευκόλυνση της επιστροφής των προσφύγων.
Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, η Μόσχα βοήθησε τη συριακή κυβέρνηση να «δημιουργήσει φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης» για τον επαναπατρισμένο πληθυσμό, προτρέποντας τη Δύση να συνεργαστεί επί του θέματος.
«Πιστεύω ότι η άρνηση της Δύσης σε αυτό το στάδιο να κάνει το ίδιο κια να βοηθήσει του Σύριους να ανασυγκροτήσουν τις φυσιολογικές συνθήκες ζωής σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που θα επέτρπε στους πρόσφυγες να επιστρέψουν ήρεμα και με σιγουργιά, είναι αντιπαραγωγική και ενάντια στους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ρώσου ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης