Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ολέθριο το πρόγραμμα Μητσοτάκη – Θετικό ότι στελέχη του προοδευτικού χώρου το αντιλαμβάνονται

Παππάς: Ολέθριο το πρόγραμμα Μητσοτάκη – Θετικό ότι στελέχη του προοδευτικού χώρου το αντιλαμβάνονται
Λέμε καθαρά το πρόγραμμα μας για την επόμενη ημέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι το πρόγραμμα της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη είναι ολέθριο και ότι είναι θετικό που το αντιλαμβάνονται στελέχη του προοδευτικού χώρου διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς αναφερόμενος στις δηλώσεις του γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ.
«Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ.
Είναι  θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ.
Η χώρα χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Παππάς.
«Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία…
Εδώ υπάρχει μια ανάκαμψη συνολικά, και της οικονομίας και της κοινωνίας και μια οπισθοδρόμηση πολιτική δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα.
Αυτό αποτυπώνεται και σε δηλώσεις στελεχών, και πυκνώνει μια τάση για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης» είπε ο κ.Παππάς.
Κληθείς να σχολιάσεις τις δημοσκοπήσεις, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές» λέγοντας ότι ακόμα οφείλουν εξηγήσεις γιατί δεν μπόρεσαν ούτε το 2012, ούτε το 2015 να εντοπίσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όλοι συμφωνούν ότι η ψαλίδα μειώνεται δραματικά».
Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «τα διλήμματα είναι πραγματικά», ενώ στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ είπε πως «δεν μπαίνουμε σε τέτοιου διαδικασίες».
«Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης.
Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν.
Στην Ελλάδα θα έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή δεν θα έχουμε;
Δοκιμάστηκαν και οι δύο συνταγές: αυτή που εκτίναξε την ανεργία και αυτή της σταθεροποίησης που μείωσε την ανεργία…» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα αμοιβών και δεν είναι ιδεοληψία της αριστεράς η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για απολύσεις κλπ.
«Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ.Παππάς υπογράμμισε πως ο Π. Καμμένος έχει δεσμευτεί ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση απορρίπτοντας μια πρόταση μομφής από τη ΝΔ»
«Εμείς έχουμε τη δυνατότητα και τη Συμφωνία των Πρεσπών να περάσουμε με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή που απαρτίζει την κυβερνητική πλειοψηφία και πάνω από 150 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση» είπε ο κ.Παππάς, εκτιμώντας πως το Ποτάμι θα κρατήσει στάση αρχής και δεν θα την ανταλλάξει με μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης