Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε το έργο της κυβέρνησης - Οι πολίτες θα ανανεώσουν τη θητεία της

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε το έργο της κυβέρνησης - Οι πολίτες θα ανανεώσουν τη θητεία της
Η κ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν τυχόν πρόταση μομφής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε το έργο της κυβέρνησης» διεμήνυσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα δώσουν άλλη μια τετραετία στην παρούσα κυβέρνηση «για να ολοκληρώσει το εξαιρετικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη».
«Οφείλουμε να δώσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους πολίτες, οφείλουμε να ανακουφίσουμε την καθημερινότητά τους κι οφείλουμε να συνεχίσουμε και να φτάσουμε στο τέλος όλον αυτόν τον αγώνα που κάνουμε για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και την απόδοση της δικαιοσύνης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η υφυπουργός Εσωτερικών είπε πως δεν την ανησυχεί μια τέτοια εξέλιξη και υπογράμμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να στηρίξουν τυχόν πρόταση μομφής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανέφερε ακόμα πως «ο κ. Καμμένος έχει διατυπώσει τη θέση και την άποψη τη γνωστή (για το συγκεκριμένο ζήτημα), δηλαδή της αντίθεσης να συμπεριληφθεί ο όρος "Μακεδονία" στη σύνθετη ονομασία.
Από εκεί και πέρα φαντάζομαι πως αν κι εφόσον ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στην πλευρά των Σκοπίων και το θέμα έρθει στην Ελλάδα, οπότε και θα πρέπει να ελεγχθεί η συμφωνία, αν θα είναι εντός του πλαισίου που είχε συμφωνηθεί στις Πρέσπες, θα πρέπει να υπάρχει μια σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο κάθε ένας από εμάς θα καταθέσει τις απόψεις του και ο κάθε ένας θα λάβει και την απόφασή του, το τι θα πράξει, έχοντας πάντα ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας».
Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη ρύθμιση που προωθείται για την προστασία της πρώτης κατοικίας, λέγοντας πως είναι μια «κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης», στη μη μείωση των συντάξεων και «μία αύξηση μικρή μεν αλλά ουσιαστική» που θα έχουν, στο νέο τρόπο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων, στις εξαγγελίες για προσλήψεις στην Παιδεία και σε έργα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνοντας πως «όλα αυτά είναι βήματα που αποδεικνύουν ότι σιγά - σιγά η χώρα αρχίζει να πατάει στα πόδια της, σιγά - σιγά η οικονομία αρχίζει να επανέρχεται σε ρυθμούς πιο φυσιολογικούς και όλα αυτά που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2018, βήμα προς βήμα πραγματοποιούνται, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται στο πιο παραγωγικό κομμάτι του έργου της».
Είπε ακόμα πως «σταδιακά θα κατατεθούν ένα σωρό νομοσχέδια με πάρα πολύ καλές και θετικές ρυθμίσεις» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο της ισότητας, τις αλλαγές στην ιθαγένεια, τις τροποποιήσεις στον Κλεισθένη, το μητρώο πολιτών και την εξέλιξή του «ώστε οι πολίτες να μπορούν κάποια στιγμή από το σπίτι τους να παίρνουν ό,τι πιστοποιητικό τους είναι αναγκαίο» κ.ά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης