Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Michelle και Barack Obama οι πιο θαυμαστές προσωπικότητες για τους Αμερικανούς

Δημοσκόπηση: Michelle και Barack Obama οι πιο θαυμαστές προσωπικότητες για τους Αμερικανούς
Michelle και Barack Obama οι πιο θαυμαστές προσωπικότητες για τους Αμερικανούς
Η Michelle Obama χαρακτηρίζεται πλέον ως η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση -μετά από 17 χρόνια- μία άλλη Πρώτη Κυρία στις ΗΠΑ, τη Hillary Clinton, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup.
Ο σύζυγός της και απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, παραμένει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στον «θρόνο» του, μπροστά και από τον Donald Trump που, για τέταρτη χρονιά, περιορίστηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.
Η δημοσκόπηση αυτή διενεργείται κάθε χρόνο από το 1946 (εκτός από το 1976). Για το 2018 ρωτήθηκαν 1.025 Αμερικανοί πολίτες, στο διάστημα από τις 3 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.
Η Michelle Obama, που αυτήν την περίοδο κάνει παγκόσμια περιοδεία για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της, συγκέντρωσε ποσοστό 15%.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η παρουσιάστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Oprah Winfrey, με 5% ενώ την τρίτη μοιράζονται, με 4% και οι δύο, η Χίλαρι Κλίντον και η νυν πρώτη κυρία, Melania Trump.
Στην πέμπτη και την έκτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα η βασίλισσα Ελισάβετ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Η Hillary Clinton έχει βρεθεί στην πρώτη θέση συνολικά 22 φορές – τα 17 τελευταία χρόνια επικρατούσε συνεχώς όλων των «αντιπάλων» της.
Όσον αφορά στους άνδρες, ο Barack Obama συγκέντρωσε ποσοστό 19%, ο Donald Trump 13% και τρίτοι, με ποσοστό 2%, βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος George W. Bush και ο Πάπας Φραγκίσκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης