Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έκρηξη» ανόδου για το πετρέλαιο - Κέρδη άνω του 8% για το αμερικανικό αργό

«Έκρηξη» ανόδου για το πετρέλαιο - Κέρδη άνω του 8% για το αμερικανικό αργό
Το Brent σημείωσε άνοδο 7,6%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα 26/12 το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα τα οποία σημείωσε νωρίτερα εντός της ημέρας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης για το 2019.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 7,61% με την τιμή του να διαμορφώνετα στα 54,31 δολ. ανά βαρέλι.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +8,54% στα 46,16 δολ. ανά βαρέλι.
«Πιστεύω ότι υπάρχει μία μικρή υπέρ-επέκταση προς τα κάτω η οποία συνδέεται με τους φόβους για τις αγορές παγκοσμίως», σημειώνει ο αναλυτής της Petromatrix, Olivier Jakob, προσθέτοντας ότι «ο ΟΠΕΚ έχει δείξει ότι επιθυμεί υψηλότερες τιμές και εργάζεται προς αυτόν τον στόχο».

Οι συναλλαγές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να είναι περιορισμένες, εν μέσω των διακοπών των Χριστουγέννων, καθώς οι ευρωαγορές παραμένουν σήμερα κλειστές.
«Ενώ οι οικονομικές ανησυχίες έχουν ασκήσει πιέσεις, οι προοπτικές δεν είναι τόσο αδύναμες όσο ήταν το 2016 όταν υπήρχε άνοδος στην προσφορά, επειδή αυτή τη φορά ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να στηρίξει την αγορά», σημειώνει ο Olivier Jakob.
Υπενθυμίζουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2019, ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί μείωση των εξαγωγών κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης