Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υεμένη: Σήμερα 26/12 η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής του ΟΗΕ για την επιτήρηση της εκεχειρίας στη Χοντάιντα

Υεμένη: Σήμερα 26/12 η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής του ΟΗΕ για την επιτήρηση της εκεχειρίας στη Χοντάιντα
Η Επιτροπή του Οργανσιμού Ηνωμένων Εθνών ηγείται από τον Ολλανδό πρώην στρατηγό, Patrick Cammaert
Την πρώτη της συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη (26/12) η Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία είναι υπεύθυνη για την επιτήρηση της εκεχειρίας στην πόλη Χοντάιντα της Υεμένης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα The National, επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του ζητήματος, η κυβερνητική ομάδα της Υεμένης μεταφέρθηκε από τεθωρκαισμένα οχήματα του ΟΗΕ στο Χοντάιντα προκειμένου να συναντηθούν με την Επιτροπή Συντονισμού Αναπροσαρμογής (RCC), και να συζητήσουν τις δύο φάσεις της απόσυρσης των ανταρτών Χούθι από την Χοντάιντα και τα λιμάνια Αλ Σακέφ και Ρας Ίσα.
Η Επιροπή Συντονισμού Αναπροσαρμογής του ΟΠΕΚ ηγείται από τον Ολλανδό πρώην στρατηγό, Patrick Cammaert, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Χοντάιντα το βράδυ της Κυριακής (23/12) και να παρακολουθήσει την εκεχειρία ανάμεσα στους Χούθι και της κυβερνητικές δυνάμεις.
«Ο στρατηγός θα συζητήσει την κατάπαυση του πρυός και τις δύο φάσεις της απόσυρσης από τα λιμάνια Χοντάιντα, Αλ Σακέφ και Ρας Ίσα», δήλωσε στη The National αξιωματούχος της κυβέρνησης της Υεμένης.
Η πρώτη φάση του σχεδίου του ΟΗΕ πειρλαμβάνει την αποχώρηση των Χούθι από τα τρία λιμάνια της Υεμένης μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την απόσυρση όλων των κυβερνητικών δυνάμεων ακια των ανταρτών από την πόλη της Χοντάιντα μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης