Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood Mackenzie: Επενδύσεις 500 δισ. δολαρίων για 50 νέα έργα σχεδιάζουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις το 2019

Wood Mackenzie: Επενδύσεις 500 δισ. δολαρίων για 50 νέα έργα σχεδιάζουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις το 2019
Τα νέα ανάντη έργα θα φτάσουν τα 50 το 2019 σύμφωνα με την WoodMac
Ο αριθμός των νέων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα πενταπλασιασθεί το επόμενο έτος, αλλά οι συνολικές δαπάνες εξακολουθούν να είναι απίθανο για να καλύψουν τη μελλοντική ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie.
Ανήσυχα από την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, τα διοικητικά συμβούλια αναμένεται γενικά να επιμείνουν στην πειθαρχία των δαπανών που επιβλήθηκε μετά την μεγάλη υποχώρηση των τιμών το 2014.
Οι παγκόσμιες επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, γνωστές ως ανάντη, αναμένεται να φθάσουν τα 425 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον αναλυτή της WoodMac Angus Rodger σε σχέση με 770 δισ. δολαρίων το 2014, τα οποία μειώθηκαν στα 400 δισ. δολ. το 2016 και το 2017.
Αν και τα επίπεδα των δαπανών έχουν ανακάμψει ελαφρά από τότε, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του επόμενου έτους θα υπολείπονται  κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να καλυφθεί η αύξηση της ζήτησης και να αντισταθμιστεί η φυσική μείωση της παραγωγής από, δήλωσε ο Rodger στο Reuters.
Μερικές από τις κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil και Chevron, δήλωσαν ότι θα ενισχύσουν τις δαπάνες το επόμενο έτος καθώς θα επιταχύνουν τις εξελίξεις των πολύ παραγωγικών πετρωμάτων σχιστόλιθου.
Αλλά συνολικά, οι εταιρείες θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τις δαπάνες σε μεγάλο βαθμό σταθερές για να επιστρέψουν μετρητά στους επενδυτές μετά από χρόνια, δήλωσε ο Rodger.
Ωστόσο, οι περικοπές μεγάλου κόστους που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια και τα χαμηλότερα ποσοστά για  υπηρεσίες και γεωτρήσεις σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν περισσότερα με τα χρήματά τους.
Το 2019, ο αριθμός των μεγάλων νέων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να φτάσει τα 50, σε σύγκριση με 40 το 2018 και περίπου 10 το 2015, σύμφωνα με τις προβλέψεις της WoodMac για το 2019.
Τα μεγάλα έργα αφορούν πάνω από 50 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ή αερίου.
Πολλά από τα νέα έργα θα είναι γύρω από το φυσικό αέριο, ενώ ένας αριθμός ρεκόρ για έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα πάρει το «πράσινο φως» το 2019.
Αυτές περιλαμβάνουν το Arctic LNG-2 iστη Ρωσία, τουλάχιστον ένα έργο στη Μοζαμβίκη και τρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία μαζί απαιτούν κεφάλαια ύψους 50 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.
"Οι μεγάλοι ευθυγραμμίζονται με τις συμβάσεις πώλησης LNG, τα εταιρικά σχέδια, τη μακροπρόθεσμη ζήτηση και το κόστος. Αλλά αυτές είναι τεράστιες επενδύσεις και η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα μπορούσε να χαλιναγωγηθεί αν παρατηρούσε σημάδια πληθωρισμού κόστους, παγκόσμιας ύφεσης και πτώσης των τιμών ».
Τα έργα LNG θα στοχεύουν τα 100 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, από 80 tcf το 2019 και 32 tcf το 2017.
Οι δαπάνες θα μπορούσαν να σημειώσουν σημαντική αύξηση το 2020, εάν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται σταθερά  ενώ και το κόστος των δοκιμών αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε ο Rodger.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης