Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο -0,30% και τα 50,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο -0,30% και τα 50,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 42,76 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα Τετάρτη (26/12) οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχίων για τις προοπτικές της παγκόσμιες οικονομικής ανάπτυξης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,30% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,62 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας κοντά στα 50,47 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2017.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,54% στα 42,76 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σημειώσει απώλειες της τάξεως του -6,7% υποχωρώντας στα 42,53 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2017.
Σύμφωνα με την αναλύτρια της CMC Markets, Margaret Yang, τα 50 δολ. ανά βαρέλι αποτελούν επίπεδο στήριξης για το Brent, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η εμπιστοσύνη της αγοράς πρέπει να αποκατασταθεί για τις τιμές του πετρελαίου», γεγονός που συμπεριλαμβάνει «ανάκαμψη στην αγορά μετοχών ή/και μεγαλύτερη μείωση παραγωγής από τους μεγάλους εξαγωγείς πετρελαίου».
Οι ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν βρεθεί υπό πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων των ΗΠΑ και της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
«Τα futures των μετοχών των ΗΠΑ διαπραγματεύονται λίγο πιο σταθερά σήμερα το πρωί, προκαλώντας μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον στις αγορές πετρελαίου», σχολιάζει ο Stephen Innes της Oanda, τονίζοντας παράλληλα ότι οι μακροοικονομικοί φόβοι θα συνεχιστούν, εκτός εάν ο ΟΠΕΚ «διαβεβαιώσει ότι οι περικοπές στην προσφορά είναι βιώσιμες και αν ακόμα προχωρήσει σε βαθύτερες περικοπές, όπως πρότειναν μερικά μέλη».
Χθες (25/12) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν περισσότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, δεχόμενες στήριξη από την προσπάθεια των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης