Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roberts (Αμερικανός Γερουσιαστής): Η απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία αποτελεί κακό σημάδι για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Roberts (Αμερικανός Γερουσιαστής): Η απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία αποτελεί κακό σημάδι για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ
Ο Γερουασιαστής των ΗΠΑ τόνισε ότι η αποώρηση των στρατευμάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει «μεγαλύτερο πρόβλημα»
Τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με την ανακοίνωση Trump για την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία εξέφρασε ο Ρεπουμλικανός Γερουασιαστής, Pat Roberts, τονίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση δεν αποτελεί καλό σημάδι για την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Ειδικότερα, ο κ. Roberts εμφανίστηκε προβληματισμένος όσον αφορά τη «συνολική» εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας ότι «δε στέλνει καλό σημάδι», όταν πραγματοποιείται ξαφνική ανακοίνωση για απόσυρση στρατευμάτων χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή θα μπορούσε να γεμίσει με «κακούς ανθρώπους μόλις τα στρατεύματα των ΗΠΑ σταματήσουν να είναι εκεί και να δημιουργήσουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».
Αναφορικά με το εάν η Ουάσιγκτον πρέπει να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός των συνόρων της, ο κ. Roberts δήλωσε ότι «πρέπει να ασχοληθούμε πλήρως με περιοχές όπου η ομάδα εθνικής ασφάλειας λέει ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα».
«Είμαι πάντα ανήσυχος για την εθνική ασφάλεια, επειδή αυτός ο κίνδυνος δεν πρόκειται να απομακρυνθεί ποτέ», καταλήγει ο Αμερικανός Γερουασιαστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης