Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορά της με τη Συρία

Reuters: Η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορά της με τη Συρία
Η έντονη στρατιωτική δραστηριότητα έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Erdogan ότι η Τουρκία θα αναβάλλει μία προγραμματισμένη επιχείρησή της κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία
Η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορά της με τη Συρία, με τουλάχιστον 100 στρατιωτικά οχήματα να μετακινούνται στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο DHΑ.
Η έντονη στρατιωτική δραστηριότητα έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan,  ότι η Τουρκία θα αναβάλλει μια προγραμματισμένη  στρατιωτική επιχείρησή της κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια Συρία, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία.
Το DHA υποστηρίζει ότι το τούρκικο κονβόι κατευθύνεται προς την μεθοριακή πόλη Kilis στη νότια επαρχία Hatay και περιλαμβάνει τανκς, πυροβόλα όπλα και λεωφορεία που μεταφέρουν κομάντος.
Μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού θα αναπτυχθεί σε διάφορες θέσεις στη συνοριακή γραμμή, ενώ ορισμένοι  πέρασαν στη Συρία μέσω της περιοχής Elbeyli.
Το Elbeyli βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βόρεια από τη συριακή πόλη Manbij, η οποία αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.
Τον Ioύνιο οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας θα απομακρύνονταν οι YPG από την περιοχή, αλλά η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι έχει καθυστερήσει ο οδικός χάρτης.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον λόγο που η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης