Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία - Στόχος η ένταξη περισσότερων οφειλετών

Αχτσιόγλου: Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία - Στόχος η ένταξη περισσότερων οφειλετών
Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών
Σε εφαρμογή θα τεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019 το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής, όπως δήλωσε σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Μάλιστα, «θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» οι σχετικές λεπτομέρεις.
Κατά την ίδια, σκοπός του σχήματος είναι «να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους».
Η υπουργός σημείωσε πως αυτό «θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες»,τόνισε.
Περαιτέρω, η υπουργός ανέφερε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δέσμευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών.
Μέλημα της κυβέρνησης, όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου,  είναι «η έξοδος από τα μνημόνια να μετουσιωθεί άμεσα σε βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».
«Είμαι βέβαιη ότι όσο περισσότερο θα ανταποκρινόμαστε στο χρέος αυτό, τόσο περισσότερο θα τονώνονται οι δεσμοί μας με την κοινωνία, πράγμα που θα αποτυπωθεί στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
Για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο της Αθήνας, η ίδια τόνισε πως «έχει περπατήσει κάθε γωνιά της Αθήνας, όχι τώρα, επειδή πρέπει, όχι επειδή είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά γιατί είναι κομμάτι της πόλης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης