Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Carige Banca: Γιατί ο κορυφαίος μέτοχος απέτρεψε την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 400 εκατ. ευρώ

Carige Banca: Γιατί ο κορυφαίος μέτοχος απέτρεψε την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 400 εκατ. ευρώ
Η Carige διασώθηκε από τις άλλες τράπεζες της χώρας
Ο κορυφαίος μέτοχος στην Banca Carige παρεμπόδισε με την απουσία του την κεφαλαιακή ενίσχυση της ιταλικής προβληματικής τράπεζας κατά 400 εκατομμύρια ευρώ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σήμερα (22/12).
Η Malacalza Investimenti του επιχειρηματία Vittorio Malacalza,ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέλευσης των μετόχων ότι δεν αντιτίθεται κατ 'αρχήν σε μία νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Carige, αλλά θα επιθυμούσε να έχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο και τις επιλογές συγχώνευσης της τράπεζας.
Η Carige διασώθηκε από τις άλλες τράπεζες της χώρας, οι οποίες αγόρασαν τον περασμένο μήνα ένα δάνειο μειωμένης εξασφάλισης 320 εκατομμυρίων ευρώ που η τράπεζα δεν μπόρεσε να εκδώσει στην αγορά.
Η τηλεδιάσκεψη αυτή αποτελούσε βασικό στοιχείο ενός σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας το οποίο έλαβε την Παρασκευή (21/12) το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Η Malacalza έχει επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για ένα μερίδιο που τώρα αξίζει πολύ λίγα», δήλωσε  εκπρόσωπος της εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια μιας δραματικής τηλεδιάσκεψης, η οικογένεια Malacalza αγνόησε τα αιτήματα των κορυφαίων στελεχών της τράπεζας να αλλάξουν γνώμη για την αποδοχή της εισφοράς.

www..bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης