Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Πηγή αστάθειας και έντασης η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία

Ιράν: Πηγή αστάθειας και έντασης η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία
Ο Trump ανακοίνωσε την ολική αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία
Η στρατιωτική παρουσία των ΒΠΑ στη Συρία ήταν εξαρχής ένα λάθος, μία παράλογη κίνηση και μία πηγή έντασης τονίζει το Ιράν σχολιάζοντας την απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα.
Ο Trump ανακοίνωσε την ολική αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι πέτυχαν στην αποστολή τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και δεν χρειάζονται πλέον στη χώρα.
«Από την αρχή, η είσοδος και η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή ήταν ένα λάθος, πηγή έντασης και η κύρια αιτία αστάθειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Bahram Qasemi  , σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter την Πέμπτη (20/12) ότι «η Ρωσία, το Ιράν, η Συρία και πολλοί άλλοι δεν είναι ευχαριστημένοι» με την προγραμματισμένη απόσυρση των ΗΠΑ.
Το Ιράν, βασικός υποστηρικτής του προέδρου Bashar al-Assad στο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, έχει στείλει στρατιωτικούς «συμβούλους» καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό και περιφερειακές σιιτικές πολιτοφυλακές για την καταπολέμηση των ανταρτών.
Η Τεχεράνη έχει αντιταχθεί στην παρουσία ξένων δυνάμεων στη Συρία, εκτός από εκείνες - από το Ιράν και τη Ρωσία - οι οποίες έχουν προσκληθεί από την κυβέρνηση Assad.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης