Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξώδικο Φουρθιώτη στην ΕΣΗΕΑ για εργασιακό ρατσισμό που επικρατεί στο Open

Εξώδικο Φουρθιώτη στην ΕΣΗΕΑ για εργασιακό ρατσισμό που επικρατεί στο Open
Καταγγέλλει για αδιαφορία την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων σε σωρεία απολύσεων αλλά και στελέχη του σταθμού για κακοποίηση εργασιακών δικαιωμάτων και ψευδή δήλωση ενώπιον δικαστηρίου
Το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων του Open αναλαμβάνει ο Μένιος Φουρθιώτης καταγγέλλοντας αντεργατικές πρακτικές αλλά και την εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ και κορυφαία διοικητικά στελέχη του σταθμού.
Με εξώδικο που κοινοποίησε χθες στην ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Open) του κ. Ιβάν Σαββίδη, την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ κα Τζωρτζέλα Κόσσιαβα αλλά και τα στελέχη του σταθμού Τζώνη Καλημέρη, Αλκηστις Μαραγκουδάκη και Θέμη Μάλλη για απολύσεις δημοσιογράφων, κακοποίηση εργασιακών δικαωμάτων, ψυχολογικό καταναγκασμό αλλά και ψευδή δήλωση από το Διευθύνοντα Σύμβουλο ενώπιον δικαστηρίου περί εγγύησης των θέσεων εργασίας.
Ο κ. Φουρθιώτης καταγγέλλει ότι η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Open ότι δεν προστάτευσε με καμία ενέργεια δημοσιογράφους που απολύθηκαν μεταξύ των οποίων και η Αρχισυντάκτρια και μέλος της ΕΣΗΕΑ της εκπομπής του κ. Φουρθιώτη που κόπηκε, αλλά και δεν επικοινώνησε καν μαζί τους και δεν ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ για τα όσα συμβαίνουν στο κανάλι του κ. Ιβάν Σαββίδη.
Σε ότι αφορά στην Αρχισυντάκτρια της εκπομπής του κ. Φουρθιώτη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται απολύθηκε καθώς δεν δέχτηκε προηγουμένως να συνεχίσει την εργασία της με μείωση του μισθού της κατά 60%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φουρθιώτης βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη Ραδιοτηλεοπτική μετά το κόψιμο της εκπομπής του η οποία για ένα διάστημα προβλήθηκε με προσωρινή διαταγή ενώ στη συνέχεια κόπηκε οριστικά καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης