Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Ακούμε τις ανησυχίες της αγοράς - Είμαστε έτοιμοι να επανεκτιμήσουμε τις απόψεις μας

Williams (Fed): Ακούμε τις ανησυχίες της αγοράς - Είμαστε έτοιμοι να επανεκτιμήσουμε τις απόψεις μας
Η Fed «ακούει» πολύ προσεκτικά τις ανησυχίες της αγοράς για την ανάπτυξη και είναι έτοιμη να επανεκτιμήσει τις απόψεις της, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams
Τη διαβεβαίωση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) «ακούει» πολύ προσεκτικά τις ανησυχίες της αγοράς για την ανάπτυξη και ότι είναι έτοιμη να επανεκτιμήσει τις απόψεις της, έδωσε σήμερα (21/12/2018) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθηση ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο «CNBC», ο Williams δήλωσε ότι τόσο ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, όσο και οι επικεφαλής άλλων κεντρικών τραπεζών μετακινούνται σε μια μεγαλύτερη εξάρτηση από τα οικονομικά δεδομένα, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνει και το να ακούνε τους ανθρώπους στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς και στις τοπικές επιχειρήσεις.
«Ακούμε πολύ προσεκτικά αυτό που συμβαίνει στις αγορές για δύο λόγους:
Ο ένας είναι ότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν σημαντική επίδραση στις οικονομικές προοπτικές», ανέφερε ο Williams.
Όπως πρόσθεσε, η Fed δεν εξετάζει μόνο τα «δεδομένα για το ΑΕΠ» ή «τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή».
«Ακούμε το μήνυμα της αγοράς», τόνισε.
Ο Williams δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά την τελευταία συνεδρίαση της Fed ήταν «πλήρως δικαιολογημένη και είχε νόημα», αλλά πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανοικτή στο να επανεξετάσει τις απόψεις της σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος -μια δήλωση που ώθησε σημαντικά υψηλότερα τις μετοχές.
Όπως δήλωσε, δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2019 θα ήταν λογικές δεδομένου ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή, ωστόσο τόνισε ότι η Fed είναι έτοιμη να προσαρμόσει τις απόψεις της, βασισμένη στα δεδομένα και τις προοπτικές, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ούτε δέσμευση ούτε υπόσχεση οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο ίδιος παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν επιβραδυνθεί κάπως, ενώ εκτίμησε ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την Κίνα εντείνουν τη μεταβλητότητα στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης