Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 17 μηνών παρέμεινε το πετρέλαιο εν μέσω αυξημένης προσφοράς - Εβδομαδιαία πτώση 11% για το αμερικανικό αργό

Σε χαμηλά 17 μηνών παρέμεινε το πετρέλαιο εν μέσω αυξημένης προσφοράς - Εβδομαδιαία πτώση 11% για το αμερικανικό αργό
Το Brent σημείωσε σημαντικές απώλειες της τάξεως του -1,49% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,54 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίστηκε και σήμερα (21/12) η πτωτική πορεία για το πετρέλαιο, με τον «μαύρο χρυσό» να αντιστρέφει την άνοδο που σημείωσε ενδοσυνεδριακά, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,49% στα 53,54 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να φθάνουν στο 10!

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως -1,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 45,38 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών και σημειώνοντας εβδομαδιαία «βουτιά» 11%!

Οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης για το ερχόμενο έτος.
Επιπλέον, τα αυξημένα επίπεδα προσφοράς πετρελαίου, καθώς και η άνοδος της παραγωγής στις ΗΠΑ, μίας χώρας που δε συμμετέχει στην πρόσφατη παραγωγή του ΟΠΕΚ, προκαλούν επίσης ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε ότι οι τιμές που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα δεν είναι «ενδεικτικές», σημιεώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ενδεχόμενο αναθεώρησης των ποσοστώσεων παραγωγής.
Χθες (20/12) ο ΟΠΕΚ εξέδωσε μία επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι τα κράτη μέλη του Οργανισμού θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 3,02% έναντι της αρχικής συμφωνίας στο 2,5%.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, κάλεσε τα μέλη του ΟΠΕΚ να ανακοινώσουν δημοσίως τις ποσοστώσεις παραγωγής τους, τονίζοντας ότι «για λόγους ανοίγματος και διαφάνειας, καθώς και για την υποστήριξη της εμπιστοσύνης των αγορών, είναι ζωτικής σημασίας να δημοσιοποιηθούν αυτές οι προσαρμογές στην παραγωγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης