Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 ετών υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo για τον Δεκέμβριο 2018, στις 101 μονάδες

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 ετών υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo για τον Δεκέμβριο 2018, στις 101 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/12) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, εντείνοντας τις ανησυχίες γύρω από την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίμαντος Ifo, ο οποίος βασίζεται σε μηνιαία έρευνα που πραγματοποιείται σε περίπου 7.000 γερμανικές εταιρείες, υποχώρησε στις 101 μονάδες, έναντι 102 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018.
Μάλιστα, ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012, ενώ τα στοιχεία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 101,8 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση σημείωσε νέα πτώση στις 104,7 μονάδες, έναντι 105,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 104,9 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη επιχειρημαικών προσδοκιών, ο οποίος μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενου έξι μήνες, σημειώθηκε επίσης πτώση στις 97,3 μονάδες, έναντι 98,7 μονάδων τον Νοέμβριο.
Όπως αναφέρει το ινστιτούτο, «το επίπεδο του επιχειρηματικού κλίματος επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για τη γερμανική οικονομία», διευκρινίζοντας ωστόσο πως αν και αναμένει ότι θα υπάρξει επιβράδυνση της οικονομίας, δε «βλέπει» σημάδια ύφεσης.
Ωστόσο, το οικονομικό ινστιτούτο τονίζει ότι η αβεβαιότητα «έχει αυξηθεί περαιτέρω», τοποθετόντας το Brexit «στην κορυφή της ατζέντας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης