Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή κατά του προϋπολογισμού του 2019

tags :
Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή κατά του προϋπολογισμού του 2019
Στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή η συγκέντρωση
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή προγραμματίζει για σήμερα Τρίτη 18/12 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει τη συγκέντρωση της στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εδώ και καιρό αξιοποιεί  το σχέδιο του προϋπολογισμού ως μοχλό εξωραϊσμού της πολιτικής της και δημιουργίας προσδοκιών ότι μπαίνουμε στον δρόμο της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια».
«Ωστόσο, έρχεται η πραγματικότητα να διαψεύσει την κυβερνητική προπαγάνδα καθώςτο σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού μειώνεται κατά 1,3 δισ. ευρώ, οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία διατηρούνται σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα 3.824 εκατ. ευρώ, ποσοστό μόλις 2% του ΑΕΠ, ενώ οι δαπάνες για την Παιδεία, εμφανίζονται ακόμα περισσότερο μειωμένες, τόσο ως ποσοστό στο ΑΕΠ  όσο και σε απόλυτους αριθμούς» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, η οποία προσθέτει ότι η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις μειώνεται κατά 275 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις μειώνεται κατά 348 εκατ. και η επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 935 εκατ.
«Οι παλιές συντάξεις διασώζονται προσωρινά για το 2019, από τις τελευταίες περικοπές, οι νέες έχουν ήδη δραματικά συρρικνωθεί» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία χαρακτηρίζει σημαντικές τις περικοπές στη μισθοδοσία των εργαζόμενων στο Δημόσιο, ενώ την ίδια ώρα, «η φορολογική αφαίμαξη κλιμακώνεται» καθώς «τα καθαρά ποσά φόρων θα απογειωθούν κατά 1 δισ.».
«Το συμπέρασμα είναι ότι ο προϋπολογισμός του 2019, παρ’ ότι χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ‘μεταμνημονιακός’, έχει στο …‘DNA’ του όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων, δεδομένου ότι κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του νέου ‘άτυπου’ μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιούνιο 2018, για το διάστημα 2019-2022» υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης