Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strategic Culture Foundation: Αναταραχές στη Γαλλία; Ντροπή σου Μόσχα!

Strategic Culture Foundation: Αναταραχές στη Γαλλία; Ντροπή σου Μόσχα!
Τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούνται για την "ενίσχυση" των γαλλικών αναταραχών, επειδή αναφέρουν ή συζητούν αυτές τις αναταραχές
Ότι και αν συμβαίνει στη Δυτική Ευρώπη... φταίνει η Μόσχα...
Αυτό προσπαθούν να πουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το  Strategic Culture Foundation, το οποίο υπενθυμίζει ότι και πάλι η Ρωσία κατηγορείται για "σπορά της κοινωνικής διαίρεσης" στις δυτικές πολιτείες.
Αυτή τη φορά οι συνεχιζόμενες δημόσιες διαμαρτυρίες στη Γαλλία κατά της οικονομικής λιτότητας «ενισχύονται» από τη ρωσική επιρροή.
Ένα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τέτοιες αναφορές είναι η βρετανική εφημερίδα, Times of London.
Τον περασμένο μήνα ισχυρίστηκε ότι μια δημοφιλής σειρά ρωσικών κινούμενων σχεδίων, το Masha and The Bear, προσπαθούσε να «υπονομεύσει» στα δυτικά παιδιά «φιλο-Ρωσικά» συναισθήματα!!!
Ποιες είναι οι καταγγελίες τώρα για τη ρωσική παρέμβαση στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων»;
Προφανώς, οι Times του Λονδίνου και άλλων δυτικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι θέσεις των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τη Ρωσία σχολιάζουν τις διαμαρτυρίες.
Επίσης, υποστηρίζεται ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφιερώσει αδικαιολόγητη κάλυψη στις γαλλικές διαδηλώσεις.
Με άλλα λόγια οι Times του Λονδίνου αναφέρουν ότι οι Ρώσοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούνται για την "ενίσχυση" των γαλλικών αναταραχών, επειδή αναφέρουν ή συζητούν αυτές τις αναταραχές.
;;;;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες του κόσμου καθώς και τα μέσα ενημέρωσης τους σχολιάζουν αυτά τα σημαντικά γεγονότα στην Ευρώπη.
Ακριβώς επειδή οι Ρώσοι το κάνουν αυτό, τότε αυτό αναφέρεται ως "απόδειξη" ρωσικής παρέμβασης.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι τα δυτικά κράτη ζουν σε άρνηση.
Τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα από τη φτώχεια κάτω από τις αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές τους είναι εγγενή αιτία.
Παρόλα αυτά, παρά τη συστηματική αποτυχία, η Ρωσία φαίνεται ως αποδιοπομπαίος τράγος, αντί να κοιτάζει προς τα μέσα τα αίτια.
Το είδαμε αυτό και στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του outsider Donald Trump ως προέδρου και με το δημοψήφισμα για το Brexit της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα γεγονότα αυτά ήταν το αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας των κοινωνιών αυτών όσον αφορά το status quo.
Αντί να ασχολούνται με τα εγγενή κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά τους προβλήματα, ορισμένα στοιχεία της άρχουσας τάξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία προσπάθησαν να εξηγήσουν την αποτυχία ρίχνοντας την ευθύνη για τη Ρωσία.
Η ίδια περίεργη σκέψη γίνεται και σε σχέση με τις γαλλικές διαμαρτυρίες.
Σε μια παράλογη συστροφή του μύθου της Marie Antoinette, οι γαλλικές και οι δυτικές αρχές λένε: «Οι άνθρωποι θέλουν ψωμί - αλλά οι Ρώσοι λένε ότι πρέπει να φάνε παντεσπάνι».
Η παραβίαση της δικής τους ελιτιστικής έλλειψης σημασίας είναι αυτό που κάνει τις δυτικές κοινωνίες να εξεγερθούν εναντίον των κυβερνήσεών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης