Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο διεθνής Τύπος για την επίθεση στον ΣΚΑΙ - Παρελθόν πολιτικής βίας στην Ελλάδα

Ο διεθνής Τύπος για την επίθεση στον ΣΚΑΙ - Παρελθόν πολιτικής βίας στην Ελλάδα
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικά πρακτορεία καταγράφουν τη στιγμή της έκρηξης και όλο το κλίμα που επικρατεί μετά την επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται ο όμιλος του ΣΚΑΪ
(upd) Τον γύρο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης κάνει η είδηση για την έκρηξη βόμβας έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο όμιλος του ΣΚΑΙ.
«Οι μικρές κλίμακας επιθέσεις σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και πολιτικά γραφεία δεν είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, η οποία έχει ένα μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας», σημειώνει στο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.


Για ομοιότητες με την επίθεση στην οδό Λουκάρεως τον Δεκέμβρη του 2017, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», κάνει λόγο το Associated Press.
 Όπως τονίζει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο «ένοπλες οργανώσεις της ακροαριστεράς και του αναρχικού χώρου έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στα ελληνικά ΜΜΕ στο παρελθόν».


Αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει και στο Τime, στο οποίο και επισημαίνεται ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.
Πληροφορίες για την έκρηξη, λεπτομέρειες για το χρονικό του συμβάντος αλλά και αναφορές στην συνεχή ροή του σταθμού, τις τελευταίες ώρες κάνει το δίκτυο ΑΒC.
Ρεπορτάζ για την σημερινή επίθεση μεταδίδει και το δίκτυο Sputnik δημοσιεύοντας εικόνες από το σημείο της έκρηξης, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η ειδησεογραφική εκπομπή Heute του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF γράφει στην ιστοσελίδα της ότι η προειδοποίηση έγινε με τηλεφώνημα σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό πριν γίνει η έκρηξη, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια από τζάμια και κουφώματα παραθύρων από το κτήριο των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού, του οποίου η πρόσοψη είναι από γυαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκρηκτική ύλη είχε βάρος 5 κιλών.
Η αστυνομία κινεί τις έρευνές της προς κάθε κατεύθυνση του ελληνικού ακροαριστερού χώρου».
Στη γερμανική διαδικτυακή του σελίδα το Euronews γράφει ότι τις χειρότερες ζημιές υπέστησαν ο τρίτος και τέταρτος όροφος του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα δημοσιογραφικά γραφεία του Σκάι και της Καθημερινής.
«Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Όλγα Γερογιάννη χαρακτήρισε την επίθεση χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και ότι η χώρα είναι θωρακισμένη για τέτοιου είδους επιθέσεις». Στη διαδικτυακή της σελίδα η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk επισημαίνει από την βομβιστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά πολλές υλικές ζημιές.
 
www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης