Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Ο εμπορικός πόλεμος επιβαρύνει ήδη την οικονομία της Ασίας - Πιθανή η μείωση των προβλέψεων για την ανάπτυξη

ΔΝΤ: Ο εμπορικός πόλεμος επιβαρύνει ήδη την οικονομία της Ασίας - Πιθανή η μείωση των προβλέψεων για την ανάπτυξη
Ιαπωνία και Βόρεια Κορέα μεταξύ των χωρών που ζημιώνονται περισσότερο από τον εμπορικό πόλεμο
Την άποψη ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ επηρεάζει ήδη την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις στην Ασία, επεσήμανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι το Ταμείο θα μπορούσε να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις προβλέψεις για την ανάπτυξη τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, ο Changyong Rhee υποστήριξε ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των χωρών της Ασίας που θα μπορούσε να ζημιωθούν περισσότερο από τον εμπορικό πόλεμο δεδομένης της εξάρτησης με τις εξαγωγές της Κίνας.
«Οι επενδύσεις είναι πολύ αδύναμες από ό,τι αναμενόταν.
Η εκτίμηση μου είναι ότι το κανάλι της εμπιστοσύνης επηρεάζει ήδη την παγκόσμια οικονομία, κυρίως τις ασιατικές οικονομίες» δήλωσε ο Rhee στο Reuters και πρόσθεσε «βλέπουμε την παγκόσμια ανάπτυξη λίγο πιο αδύναμη από ό,τι προβλέπαμε τον Οκτώβριο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πιθανότητα το ΔΝΤ να περιορίσει περισσότερο τις προβλέψεις για την ανάπτυξη όταν τις αναθεωρήσει τον Ιανουάριο του 2019, δεδομένων των στοιχείων για επιβράδυνση όχι μόνο στην Ασία αλλά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης