Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Νοέμβριο 2018, στο 1,9%

Γαλλία: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Νοέμβριο 2018, στο 1,9%
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,2%
Περαιτέρω υποχώρηση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω χαμηλότερων τιμών στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,9% γεγονός που αποτελεί τον ασθενέσθερο ρυθμό ανόδου από τον Απρίλιο του 2018, όταν και ο ΔΤΚ είχει αυξηθεί κατά 1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,2% έναντι πτώσης επίσης της τάξεως του 0,2% τον περασμένο μήνα, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την Insee, η επιβράδυνση στην αύξηση των τιμών σημειώθηκε στην ενέργεια, τα τρόφιμα και τον καπνό αντιστάθμισε τη σταθερότητα που υπήρξε στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν ως αποτέλεσμα της «ισχυρής πτώσης στα προϊόντα πετρελαίου», ενώ οι τιμές στο φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά έβδομο συνεχόμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε ελαφρώς στο 0,7% έναντι 0,8% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ετήσια άνοδος περιορίστηκε στο 1,9% έναντι 2,2% τον Οκτώβριο, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης