Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε προσωρινή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων από τη Γαλλία

Moscovici: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε προσωρινή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων από τη Γαλλία
Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Γαλλία, καθώς οι εξαγγελίες Macron εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν το έλλειμμα πάνω από το όριο του 3%
Το ενδεχόμενο παραβίασης των κανόνων για το έλλειμμα από τη Γαλλία δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημείωσε ωστόσο ότι προτιμότερο θα ήταν η παραβίαση να είναι περιορισμένη και προσωρινή.
Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Γαλλία, καθώς οι εξαγγελίες Macron εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν το έλλειμμα πάνω από το όριο του 3%.
O Macron ανακοίνωσε:
- Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να χρεωθούν αυτήν την αύξηση οι εργοδότες, με χρηματοδότηση από τις κοινωνικές εισφορές.
Ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για αύξηση ενός προνοιακού επιδόματος που ειχε προαναγγείλει, το οποίο λαμβάνουν όλοι όσοι αμοίβονται με μισθό χαμηλότερο του κατώτατου.
- Δεν θα επαναφέρει τον  φόρο αλληλεγγύης επί των μεγάλων περιουσιών, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα των διαδηλωτών
- Θα «παγώσει» για το 2019 η αύξηση της γενικευμένης κοινωνικής εισφοράς για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν κάτω από 2.000 ευρώ μηνιαίως.
- Δεν θα υπάρχει, πλέον, φορολόγηση των υπερωριών.
- Κάλεσε όσους εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μπόνους στους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης