Τελευταία Νέα
Διεθνή

DIW: Ένα σκληρό Brexit θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία

DIW: Ένα σκληρό Brexit θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία
Το Γερμανικό Ινστιτούτο για την Οικονομική Έρευνα τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Βρετανίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφύγουν ένα τέτοιο σενάριο
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα (12/12) το Γερμανικό Ινστιτούτο για την Οικονομική Έρευνα (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung, DIW) αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit, προειδοποιώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είχε σημαντικό αντίκτυπο για τη Γερμανία.
Ειδικότερα, το Γερμανικό Ινστιτούτο για την Οικονομική Έρευνα αναφέρει πως ένα σκληρό Brexit θα προκαλούσε πλήγμα στην οικονομία της Γερμανίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές, προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφύγουν έναν τέτοιο σενάριο.
Σημειώνεται πως ένα σκληρό Brexit θεωρείται σε γενικές γραμμές ότι είναι μία απότομη έξοδος της Βερανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία διαφυλάσσουν τις οικονομίες των δύο πλευρών.
Παράλληλα, το DIW ανέφερε ότι το αβέβαιο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί θα έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες και οι καταναλωτές να περιορίσουν προσωρινά τις σημαντικές τους δαπάνες.
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το επόμενο έτος, το DIW προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων που είχε πραγματοποιήσει αρχικά.
Συγκεκριμένα, το Γερμανικό Ινστιτούτο περιόρισε τις προβλέψεις του κατά 0,3% αναφορικά με την ανάπτυξη το 2018, και συγκεκριμένα στο 1,5% την ίδια στιγμή που η μείωση των προβλέψεων για το 2019 διαμορφώθηκε κατά 0,1% χαμηλότερα, στο 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης