Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν κατά +7,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν κατά +7,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,5%
Ανάκαμψη σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Capital Economics, τα οποία ωστόσο ήταν πιο περιορισμένα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας ενισχύθηκαν κατά +7,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι πτώσης -18,3% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο κατά +10,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο αντίστοιχος δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +4,5% έναντι ετήσιας πτώσης -7% τον Σεπτέμβριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο της τάξεως του +5,9%.
Η μεγαλύτερη ώθηση δόθηκε από τον μεταποιητικό κλάδο, όπου οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +12,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η άνοδος για τον μη μεταποιητικό κλάδο περιορίστηκε στο +4,5%.
Οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων της χώρας υποχώρησαν κατά -0,3% σε μηνιαία βάση για τον Νοέμβριο 2018, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση οι τιμές ενισχύθηκαν κατά +2,3%.
Σε ότι αφορά τον δείκτη τριτογενούς βιομηχανίας της Ιαπωνίας για τον Οκτώβριο, σημειώθηκε άνοδος τηα τάξεως του +1,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πτώσης -1,2% τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Capital Economics, Marcel Thieliant, «ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις που σχετίζονται με την παραγωγή άγγιξαν υψηλά 26 μηνών νωρίτερα εντός του έτους, πιστεύουμε ότι η επέκταση θα συνεχιστεί».
Επιπλέον, η Capital Economics αναμένει ανάκαμψη των επενδύσεων εκτώς κατοικιών κατά +1,5% το τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πτώση της παραγωγής κατά το τρίτο τρίμηνο θα αποδειχθεί προσωρινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης