Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel σε May: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit

tags :
Merkel σε May: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit
Αισιόδοξη πάντως ότι μπορεί να βρεθεί λύση εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας
Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Theresa May.
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Merkel τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι υπάρχουν εξάλλου πολλοί Βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χειρότερη λύση.
Ως κομβικό σημείο η Καγκελάριος ανέδειξε την ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Το ζήτημα είναι κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε μεταβατική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χάσει την δυνατότητα εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας της.
Για αυτήν την περίπτωση η May αναζητεί υποστήριξη, εξήγησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης